Când ai nevoie de cauciucuri off road?

În cazul în care intenționezi să mergi pe un traseu accidentat cu mașina, atunci anvelopele tale vor trebui să facă față unui nou set de provocări. Un set bun de anvelope off-road te poate transporta pe zăpadă, nisip, bolovani sau noroi datorită modelelor de rulare special create pentru acest lucru.

Este indicat să îți echipezi mașina cu cauciucuri off road în următoarele situații:

  • Dacă ai de gând să petreci mult timp la munte și vrei să ai acces pe drumuri pe care nici măcar un 4×4 nu te poate purta.
  • Practici acest sport și ești pasionat de mersul pe terenuri accidentate. În acest caz, ca toți pasionații de sporturile extreme, ești dispus să investești într-un set de anvelope dedicate acestui tip de sport pentru mașina ta.
  • Drumurile tale zilnice se desfășoară în proporții cel puțin egale, de 50% cu 50%, atât pe drumuri asfaltate, cât și pe drumuri accidentate.

Înainte să îți cumperi cauciucuri off-road, trebuie să stabilești încă de la început câteva aspecte, pentru a te asigura că achiziționezi ceea ce ai nevoie.

Pe ce tip de teren vei merge? Fiecare tip de teren, fie el noroios, stâncos, montan, abrupt, cu nisipuri fierbinți sau cu zăpadă și gheață, are nevoie de un anumit tip de anvelope.

Anvelope pentru zăpadă (M+S)

În regiunile în care șoselele sunt predominant acoperite cu gheață și omăt, ia în considerare să montezi un set de cauciucuri dedicate zăpezii. Aceste anvelope auto vor rămâne moi și pline chiar și la temperaturi mai scăzute de 0 grade. Banda de rulare este creată să sape în zăpada umedă și în gheață pentru a îmbunătăți tracțiunea atunci când conduci pe drumuri alunecoase.

Anvelope pentru teren noroios (MT)

Cu modele de rulare mai agresive, aceste anvelope oferă o aderență excepțională pe cele mai extreme terenuri, în special pe zăpadă și noroi. De asemenea, sunt durabile, cu pereți laterali mai duri, pentru a amortiza impactul rocilor și daunele provocate de alte pericole off-road.

Anvelope All-Terrain (AT)

Dacă circuli cu mașina ta în mod egal atât pe teren neregulat, cât și un drum obișnuit, atunci ai nevoie, cu siguranță, de anvelope pentru toate terenurile. Aceste anvelope sunt special create cu un design al benzii de rulare care asigură un mers bun pe noroi, pietriș sau iarbă, dar oferă în același timp și o călătorie mai liniștită și confortabilă pe drumurile asfaltate.

  1. Ține cont și de sezonul în care te afli. Asemenea cauciucurilor clasice, și cele pentru off road se împart în trei categorii, de vară, all season și de iarnă. Având în vedere diferențele mari între tipurile de teren și așteptările din punct de vedere al performanței, anvelopele all season nu sunt întocmai recomandate atunci când se vorbește despre off-road.
  2. Faci o căutare temeinică pentru a te asigura că achiziționezi cauciucuri off road la un preț avantajos. De exemplu, pe acvila-romania.ro găsești anvelope de o calitate excepțională și îți este foarte ușor să cauți după dimensiune sau producător.

Când nu ai nevoie de anvelope off road?

Niciodată o anvelopă off-road nu va avea aceeași performanță pe asfalt ca una de vară. Deoarece anvelopele off-road au o zonă de contact redusă, atunci când circulă pe suprafața drumului asfaltat nu se crează contactul corespunzător. Acest lucru cauzează o creștere a consumului de carburant și mai mult zgomot pe drum.

 

Un alt aspect pe care trebuie să-l reții este faptul că anvelopele off-road au o durată de viață mai scurtă spre deosebire de cele obișnuite. Acest lucru este cauzat de compusul de cauciuc mai moale utilizat, dar și de mersul pe suprafețe de teren accidentate.

Astfel, dacă ești pasionat de senzațiile tari pe care ți le oferă mersul pe teren accidentat sau dacă pur și simplu off-road-ul face parte din drumurile tale zilnice, deja știi care este importanța unor cauciucuri performanțe. Ai grijă să stabilești exact de ce tip de anvelope ai nevoie pentru a putea trăi momente memorabile și senzații extreme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata