Ce tipuri de mâncare comandă românii cel mai mult

Ne dorim să ne petrecem timpul liber alături de familie sau de prieteni, sau preferăm să-l dedicăm hobby-urilor ori activităților relaxante. În plus, apelăm tot mai des la tehnlogie pentru ca viața noastră să devină mai ușoară și mai confortabilă. 

Așa s-ar putea explica aplombul pe care îl înregistrează piața de food delivery din țara noastră. Românii aleg tot mai frecvent plasarea de comenzi de mâncare în detrimentul gătitului în propria locuință, spun specialiștii. Care sunt, însă, preferințele culinare ale acestora?

Românii de până în 30 de ani, amatori de burgeri 

Cei care apelează la serviciile de food delivery în țara noastră preferă burgerii. Această tendință este ușor vizibilă mai ales pentru segmentul de clienți care au între 25 și 30 de ani. În ceea ce privește cantitatea comenzilor plasate, aceasta include adesea meniuri complete, pentru mai multe persoane, ceea ce ne îndeamnă să credem că românii își servesc masa alături de rude sau de colegi. 

Cei de peste 40 ani preferă bucăriile internaționale 

Obiceiurile de consum diferă foarte mult de la o etapă de vârstă la alta. Astfel, dacă tinerii preferă hamburgerii suculenți, seniorii care se apropie de 50 de ani au, deja, gusturi culinare bine definite. Aceștia optează, deseori, pentru specialități tradițional românești sau către preparatele altor vecini de pe glob. Mâncarurile grecești, asiatice sau libaneze sunt printre cele mai apreciate în țara noastră. 

Sibienii, fani ai fast-food-ului 

Preferințele culinare ale românilor pot fi diferențiate și în funcție de regiuni, nu doar de criteriul vârstei. Sibienii sunt mari fani ai fast-food-ului, pe primul loc în lista lor de preferințe aflându-se celebra pizza. Potrivit unei analize DWF, peste 3.600 de căutări lunare sunt realizate pe interogarea ”pizza Sibiu”, iar la acest număr se adăugă, desigur și comenzile plasate telefonic. În plus, peste 4.300 de sibieni caută, în fiecare lună, ”mâncare rapidă”, deși în Sibiu poți să comanzi de mâncare de la o mulțime de restaurante cu meniu variat. 

Ofertele restaurantelor influențează obieceiurile de consum 

Românii își aleg preparatele și locațiile din care le comandă și ghidându-se după criterii economice. De exemplu, ei manifestă o preferință pentru meniurile corporate – care sunt cu aproximativ jumătate mai ieftine – atunci când își doresc o masă copioasă la birou. Mai mult decât atât, procentul celor care aleg să comande mâncare la serviciu a crescut cu 30% în ultimele luni. Majoritatea românilor au renunțat, deci, la ”pachetul” pentru prânz adus de acasă. 

Preferințele culinare ale românilor variază și în funcție de anotimp; astfel, vara aceștia optează deseori pentru salate, pește, sau supe cremă, în timp ce, odată cu scăderea temperaturilor, ei sunt tentați de produsele tip comfort food. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata