Criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un service auto

Este foarte dificil sa gasesti un service auto de calitate, nu-i asa? Un service unde toti mecanicii stiu exact ce au de facut si pot identifica usor orice problema care poate aparea la masina ta. Un service unde poti avea incredere ca toate reparatiile sunt facute corect, poti primi o garantie pe lucrarile efectuate, si poti fi sigur ca nu apar nici un fel de probleme fabricate doar ca sa te taxeze mai mult.

Vrei sa stii cum poti alege cel mai bun service auto?

Pentru inceput trebuie sa analizezi foarte bine toate optiunile de pe piata, dupa care trebuie sa iti stabilesti clar prioritatile. Poti merge chiar in vizita la service pentru a vedea cum se lucreaza acolo. Un service profesionist este si foarte transparent cu toate operatiunile efectuate, si de indata ce ajungi acolo poti solicita toate informatiile de care ai nevoie astfel incat sa faci cea mai buna alegere.

Descopera care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un service auto mai jos.

Pretul

Pretul pieselor si costul reparatiilor este foarte important. Evident, pretul cel mai mare nu inseamna ca sunt si cele mai bune servicii, si nici cel mai ieftin service nu este ok, deoarece calitatea lucrarilor probabil ca lasa de dorit.  Dar daca vrei sa nu investesti mult in reparatia masinii tale atunci trebuie sa cauti un service auto care sa aiba preturi accesibile si review-uri bune.

Proximitatea

Bineinteles ca este de preferat ca sevice-ul auto sa fie cat mai aproape de locuinta ta ca sa poti ajunge aici ori de cate ori ai nevoie. Cu cat service-ul auto este mai aproape de tine cu atat mai bine, mai ales cand ai problema mai grava si nu poti deplasa masina. Este mult mai usor sa ajungi la un service care se afla in apropierea locuintei tale decat sa ajungi intr-un service care se afla la capatul celalalt al orasului.

Expertiza mecanicilor

In mod sigur vrei sa iti duci masina intr-un loc in care sa ai siguranta ca toate reparatiile efectuate vor fi ca la carte. Mecanicii trebuie sa fie cat mai pregatiti astfel incat tu o sa ai parte de servicii cat mai bune. Acestia trebuie sa stie cum sa identifice problemele reale ale masini, si mai ales trebuie sa stie sa repare orice defectiune poate aparea exact la modelul tau.

Aparatura din service

Si aparatura din service trebuie sa fie cat mai calitativa pentru a fi sigur ca masina ta se poate repara corespunzator. Un service profesionist trebuie sa aiba unul sau mai multe elevatoare, scule pentru vulcanizare, compresoare de aer, scule specializate pentru reparatia distributiei de exemplu, testere monomarca, si multe alte unelte de mana care sunt necesare diverselor reparatii.

Modul in care arata service-ul

Si modul in care arata service-ul auto este foarte important. Nu este normal ca toate piesele sa fie imprastiate peste tot si atelierul sa fie plin de mizerie. Un service auto profesionist trebuie sa arate ca un showroom, sa fie cat mai ordonat, curat, iar mecanicii sa lucreze cat mai eficient.

Posibilitatea de a asista la reparatia auto

Unele persoane doresc sa vada ce se petrece cu masina lor. Service-urile profesioniste sunt transparente cand vine vorba de efectuarea reparatiilor si pot fi de acord sa asistati in timp ce se repara masina.

Eliberarea facturii in dublu exemplar

Factura reprezinta dovada clara cu toate reparatiile efectuate. Daca vrei ca service-ul cu care colaborezi sa fie unul care functioneaza conform legii poti intreba inca de la inceput daca se ofera sau nu factura fiscala pentru toate reparatiile realizate.

Respectarea programarii

Respectarea programarilor este foarte importanta – acest aspect da dovada de profesionalism. Avem cu totii foarte putin timp liber, de aceea ne dorim sa mergem doar intr-un service unde programarile sunt respectate tot timpul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata