Cum afectează această perioadă sectorul stomatologic?

22

Potrivit Elveto-Dent.ro, clinică stomatologică în sector 2, București, numeroase evenimente stomatologice care se organizau în Europa au fost afectate în contextul pandemiei de coronavirus. De exemplu, în Spania, Bienala EXPODENTAL din Madrid a fost amânată, în timp ce UNIDI, asociația italiană a industriei dentare și organizatorul întâlnirii Expodental de la Rimini, a anunțat, de asemenea, că evenimentul său va fi mutat din mai în septembrie.

Mai mult, Exocad, achiziționat recent de Align Technology, a anunțat că evenimentul său Insights 2020 va fi amânat pentru septembrie, deși trebuia să fie susținut în martie. Al treilea congres al European European Aligners ’Society, a fost mutat în noiembrie, deși trebuia să aibă loc la Malta tot în martie. KRAKDENT 2020, cel mai mare târg stomatologic din Polonia, un eveniment care atrage 15.000 de vizitatori din întreaga lume, a fost, de asemenea, amânat.

Bineînțeles, nu sunt singurele evenimente amânate și același lucru se întâmplă la nivel global, cu toate acestea, și acest sector trebuie să meargă mai departe. Oamenii au nevoie în continuare de tratament avizat, de intervenții care să le țină sub control sănătatea orală. În această idee, clinicile stomatologice romanești asigură în continuare serviciile de care au nevoie pacienții, cu atât mai mult intervenții care nu suporta amânare.

Elveto Dent – clinică stomatologică în sector 2 își tratează pacienții cu profesionalism

Dacă tratamentele neesențiale se mai pot amâna, în ceea ce le privește pe cele esențiale nici nu se pune problema. Astfel, cazurile care includ tratamentul durerii, accidente legate de cavitatea bucală, procesele sau situațiile dăunătoare sau potențial dăunătoare pentru structurile sistemului masticator, sunt privite cu prioritate de stomatologi și în această perioadă. Prin urmare, la Elveto Dent, pacienții care se confruntă cu dureri de dinți, abces dureros, infecție orală, dinte rupt, hemoragie sau traume dentare, sunt considerați o prioritate.

De asemenea, în cazul tratamentelor ortodontice, se fac verificări ale progresului asigurat de purtarea unui aparat dentar și se intervine rapid în cazurile de urgente ortodontice. Indiferent că pacientul poarta un aparat dentar ieftin sau unul mai scump, vă fi tratat fară să se facă niciun fel de diferență. Totuși, pentru siguranță pacientului care poartă aparate ortodontice fixe, medicii recomanda:

–      să se evite alimentele dure și cele lipicioase, pentru a nu exista riscul de dezlipirea a bracket-urilor. Aceleași alimente nu trebuie să fie consumate pentru a se evita deplasarea arcului dentar;

–         perierea dinților atât dimineața, cât și seara, utilizând periuțe moi, cate 3-5 minute;

–         pentru o igienizare eficientă a spatiilor dificil de accesat se recomandă utilizarea periuțelor speciale, interdentare, care pot să curețe optim sub arc sau în jurul bracketurilor;

–         nici utilizarea dușului bucal nu ar trebui să fie neglijata.

Cadrele medicale de la Elveto Dent respectă recomandările oficiale pentru coronavirus și oferă toate îngrijirile medicale necesare pacienților, tratând în fiecare zi inclusiv urgențele dentare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata