Cum alegi covorul de la intrare ca sa faci o impresie bună

29

Întregul aspect al casei este foarte important, motiv pentru care trebuie să ai grijă chiar și la cele mai mici detalii. Printre acestea se numără și covorul de la intrare, pe care trebuie să îl alegi cu mare grijă. Nu este un simplu covoraș pe care îl poți ignora în voie – este cartea ta de vizită. 

Există câteva criterii de care trebuie să ții cont în momentul în care cauți un covor, pe care ți le vom detalia mai jos. De asemenea, dacă preferi o ofertă cât mai variată din care să alegi, poți căuta un covor de intrare aici.

 

Alege culoarea potrivită

Culoarea covorului de la intrare este importantă, pentru că trebuie să se potrivească cu restul articolelor din casă, cu nuanțele predominante de la intrare și, cel mai important, cu ușa. Nu e o idee prea bună să alegi un covor de intrare verde atunci când ușa de la intrare este maro, iar gresia roșie. 

În ce privește imprimeurile, poți alege un covor de intrare cu diverse modele, fie ele florale sau cu diverse animale. În plus, covoarele cu modele sunt mult mai ușor de întreținut, iar murdăria se va observa mai greu.

 

Caută covoare cu mesaje

Covoarele de intrare cu mesaje haioase sunt foarte căutate în ultima perioadă, unele dintre ele având mesaje din orice parte se citește. Cei dragi vor fi impresionați să vadă că sunt întâmpinați cu un mesaj la venire și la plecare, plus că este foarte ușor de asortat cu decorul. Covoarele cu mesaje pot fi amplasate si în fața ușii, dar și în interiorul casei.

 

Ia în considerare condițiile meteo

Caută un covor pentru intrare care să absoarbă apa, dar care să nu ajungă pe podea. Trebuie să aibă partea de jos întărită și să nu se uzeze foarte repede. Nu e nimic mai plăcut decât să vii acasă într-o zi ploioasă și să pui picioarele pe un covor care va absorbi apa, fără să lași urme peste tot.     

Chiar dacă poate părea tentant să iei un covor de cauciuc, nu face asta. Este, într-adevăr, mai ușor de curățat dar nu absoarbe apa. În ce privește covoarele din material textil, acestea se vor îmbiba de apă, dar umezeala va rămâne pe podea.

 

Asigură-te că are dimensiunile potrivite

Probabil că ai văzut deseori pe la cunoștințe sau vecini un covor de intrare prea mic sau prea mare. Nu arăta prea bine, nu-i așa? Ia măsurătorile corecte când vrei să cumperi un covor pentru intrare, iar acesta trebuie să aibă o lățime egală cu cea a ușii de la intrare sau puțin mai mare. 

Dacă este mic, covorul va crea aspectul unui spațiu mult prea gol, iar un covor mult prea mare va crea impresia unei intrări prea mici. De asemenea, dacă este mult prea pufos sau prea înalt, covorul se va degrada de fiecare dată când ușa trece peste el sau vă poate crea probleme și ușa se va deschide mai greu.

Covorul de la intrare trebuie să fie cartea de vizită pentru casa ta, indiferent că stai la bloc sau la casă. Alege un covor care să se potrivească în întregime, atât cu personalitatea ta, cât și cu decorul și stilul casei. Pe lângă aspectele estetice ale acestuia, covorul trebuie să fie și practic, ușor de întreținut și să nu îți dea prea multe bătăi de cap. În plus, covorul de la intrare trebuie să ofere și protecție podelei, chiar și pe mica porțiune pe care se află.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News