Cum alegi dimensiunea potrivită pentru patul din dormitor

Patul din dormitor reprezintă o investiție importantă, de care te vei bucura timp de ani întregi. Fie că ai nevoie de un pat mic, pentru o singură persoană, sau de unul matrimonial, alegerea produsului perfect se poate dovedi destul de dificilă.

Chiar dacă ai nenumărate opțiuni pe piață, poți cumpăra cu ușurință un pat nepotrivit, constatând acest lucru de-abia după luni de zile de la achiziție.

De aceea, este important să știi de la început ce criterii să ai în vedere. Iată tot ce trebuie să cunoști pentru a alege patul ideal pentru dormitor!

1. Raportează-te întotdeauna la dimensiunile dormitorului

O greșeală des întâlnită este alegerea patului astfel încât el să încapă în cameră și atât. Clienții aleg cel mai mare pat pe care îl găsesc, atât timp cât acesta poate fi montat în dormitor.

Adevărul este că un pat prea mare, care nu respectă proporțiile încăperii în care se află, va crea un efect estetic nedorit. Va părea mult prea voluminos, va acapara priveliștea și va pune în umbră orice alt element de design.

La polul opus, un pat prea mic raportat la dimensiunea camerei va crea impresia de lipsă, de gol, de design nefinisat. Astfel, chiar dacă nu ai nevoie de un pat foarte mare, alege unul care să arate bine în designul final al încăperii.

Acestea fiind spuse, atunci când alegi un pat, ai grijă ca acesta să se integreze armonios în dormitor.

2. Ține cont de statura și silueta celor care vor folosi patul, dar gândește în perspectivă

Multe persoane se gândesc că au nevoie de un pat în care să încapă fără efort și, de preferat, să aibă și o minimă libertate de mișcare în timpul somnului.

Cu alte cuvinte, dacă în pat vei dormi tu, o persoana minionă și suplă, alături de partener, el având aceeași statură sau una asemănătoare, veți fi tentați să alegeți un pat destul de mic.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă să gândiți în perspectivă. Poate, la un moment dat, în cuplu va interveni o sarcină sau unul dintre parteneri va avea o siluetă diferită. În plus, este posibil ca, după o anumită perioadă, să simțiți nevoia unui spațiu de mișcare mai generos, pentru un somn odihnitor, sau în pat să doarmă, din când în când, un eventual animal de companie sau un copil mic.

Așadar, caută online paturi matrimoniale la preț avantajos și investește într-un produs suficient de spațios. Optează pentru un pat încăpător, în limita dimensiunilor dormitorului.

3. Măsoară spațiul atât pe lățime și lungime, cât și pe înălțime

Nu numai că un pat trebuie să arate armonios în dormitor, dar acesta trebuie să permită circulația confortabilă în jurul său.

De aceea, înainte să cumperi orice produs, asigură-te nu doar că patul încape în cameră, dar și că îți rămâne suficient loc în părțile laterale, în față, dar și pe înălțime.

În primul rând, fiecare persoană care doarme în pat ar trebui să aibă destul loc pentru a coborî și pentru a se deplasa în dormitor. Apoi, este indicat să existe spațiu și în partea de jos a patului, pentru a putea trece cu ușurință dintr-o parte a dormitorului în cealaltă.

Nu în ultimul rând, mai este un element de care foarte puține persoane țin cont, și anume, înălțimea patului raportată la tavan.

Dacă adori paturile foarte înalte, cu saltele groase sau cele tip baldachin, ține cont și de distanța disponibilă între saltea și tavan. În mod ideal, trebuie să poți sta în șezut sau în genunchi pe pat, cu brațele ridicate, fără a te apropia de tavan.

Acestea fiind spuse, fiecare element de mai sus este esențial în alegerea corectă a dimensiunii patului din dormitor. Fă toate măsurătorile necesare înainte să cumperi un produs, iar când alegi patul potrivit, ia în calcul toate aspectele prezentate anterior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata