Cum decorezi simplu și rapid orice birou? 7 idei

Decorarea unui birou poate aduce, adesea, o latură inedită, distractivă și, în același timp, elegantă în acest loc de regulă plictisitor. Dacă ești gata să-ți (re)organizezi biroul, iată 7 idei simple și rapide de decorare a birourilor pe care nu ar trebui să le ratezi.

1. Concordanța culorii

Imaginile din biroul tău sunt îmbunătățite cel mai bine atunci când schema de culori pe ansamblu se completează cu nuanțe neutre sau contraste puternice. În timp ce o editură poate fi apreciată pentru birourile colorate și pline de energie, o firmă de consiliere juridică va fi criticată pentru că are același aspect. Așteptările generale sunt cele mai sobre, cu niște culori neutre sau mai întunecate. Asigură-te că acele culori de pe perete completează bine mobilierul și alte accesorii. Acestea fac o diferența, oricât de irelevant ar putea părea pentru tine. Încearcă să oferi biroului tău un iluminat calificat, pentru a se potrivi și schemei de culori.

2. Combină unități pentru a forma o structură

Păstrează dulapurile cu înălțime redusă sub birou pentru a servi diverselor scopuri, iar, în același timp, încearcă să păstrezi toate accesoriile la îndemâna ta. Așa vei avea un birou organizat care nu doar că va avea un aspect curat care te va ajuta să funcționezi mai bine. Asigură-te, totuși, că poți face distincția între linia de a fi organizat și a fi dezordonat cu prea multe lucruri de păstrat.

3. Rame pentru biroul-cabină

Dacă, încă, lucrezi la un birou de felul acelor cabine deschise cu partiții schimbătoare, poți adăuga deasupra câteva feluri de ornamente, cum ar fi o miniatură sau un ghiveci de Bonsai. Poți adăuga, de asemenea, o mică lampă colorată, niște rame cu poze mici sau poți lipi instantanee pe părțile exterioare, pentru a oferi acea margine vizuală biroului tău. Mută orice grămadă de hârtii care te deranjează vizual într-un mic dulap de depozitare pe care l-ai putea găzdui sub platforma biroului.

4. Adăugă rafturi

Ai un birou care te indispune nu pentru că este încărcat, ci, pur și simplu, pentru că pereții sunt goi și plictisitori? Umple acel perete gol cu ​​un raft de cărți drept și lung, sau chiar cu două. Chiar dacă ai deja un dulap de depozitare, folosește spațiul acoperit pentru alte lucruri de care ai putea avea nevoie la birou, dar,, încearcă să păstrezi bibliorafturile și cărțile care nu sunt confidențiale pe raft. Oferă nu numai un aspect foarte profesionist locului, ci adaugă și caracter unei camere altfel goale.

5. Folosește mobilier din lemn

Dacă există elemente în organizare și decorare care nu dau niciodată greș, acestea sunt cele din lemn de culoare închisă. Poți, pur și simplu, oferi acelui birou vechiul sentiment englezesc de epocă, adăugând o fereastră arcuită în alb. Afișează-ți diplomele pe perete și atașează și o plantă în interior, pentru a ține pasul cu aspectul tradițional de birou.

6. Oglinzi și rame

De cele mai multe ori, doar un element de caracter adăugat la birou schimbă în întregime întregul aspect vizual pe care urmează să-l aibă biroul. Pereții rămași goi nu sunt doar plictisitori, dar, pot face și atmosfera apăsătoare, în mijlocul unei conversații. Nu lăsa vizitatorului tău prea mult spațiu gol pentru a se uita la el. Poți să utilizezi o tablă pentru a păstra un memento pentru tine. Aceasta va ocupa doar puțin sau deloc spațiu și va adăuga și un aer interesant biroului tău. Poți adăuga rame cu picturi generice sau amintiri personale. De asemenea, poți alege o diversitate de oglinzi pe care să o fixezi pe un singur perete. Pe lângă faptul că mărește spațiul vizual în biroul tău, oglinda te ajută să faci mici retușuri înfățișării tale, atât de necesare înaintea unei întâlniri de afaceri. Caută decorul cu scop dublu.

7. Nu uita de spațiile de depozitare

Este posibil să nu ai o mulțime de dosare pe/în biroul tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la spații de depozitare. Orice mobilier de birou fără depozitare pare nemobilat și oarecum neimpresionant. O idee bună, astfel, pentru a face ca biroul tău să pară atrăgător din punct de vedere vizual, este să adaugi rafturi sau dulapuri care sunt mai mult vizuale decât optimizatoare de spațiu de stocare. Nu uita de o vază de flori.

Acordă-ți, așadar, timp să faci din birou tău un loc mai interesant și te vei simți și tu mai bine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata