Cum să alegi culoarea potrivită pentru un acoperiş metalic?

Alegerea culorii pentru un nou acoperiş metalic poate fi un proces interesant şi, totodată, copleşitor, dacă ţinem cont de numărul mare de opţiuni disponibile pe piaţa în acest moment. Cu toate acestea, este important ca tabla de acoperiş să aibă culoarea potrivită, să nu te pierzi în abundenţa ofertelor şi să reţii că aceasta va influenţa în mod considerabil aspectul general al casei.

De asemenea, ar trebui să ţii cont de o serie de factori practici şi estetici asociaţi diferitelor culori. Iată câteva consideraţii de care merită să ţii cont cănd alegi culoarea unui acoperiş metalic.

Calitatea finisajului vopselei

Este foarte important să selectezi o vopsea de înaltă calitate pentru acoperişul tău metalic. În acest sens, trebuie sății cont de faptul că acoperișul trebuie să facă faţă condiţiilor meteorologice vitrege şi să îşi păstreze aspectul pentru perioade îndelungate. Asigură-te că ai ales o vopsea care a fost tratată cu răşină acrilică special, care blochează radiaţiile UV. Acest lucru previne decolorarea prematură, coroziunea, apariţia ruginii şi infiltrarea apei.

De asemenea, poţi lua în considerare aplicarea unor straturi protectoare care să ajute vopseaua să dureze mai mult şi să protejeze metalul de razele soarelui, umezeală şi mucegai.

Stilul casei

Culoarea pe care o vei alege pentru acoperişul casei tale trebuie să se potrivească cu stilul general al acesteia. Alege o culoare care să se armonizeze cu elementele de design exterior, culoarea ferestrelor, a uşilor şi chiar a peisajului. Pentru că un acoperiş metalic îşi păstrează culoarea pentru mulţi ani, este important să ai in vedere că aceasta să fie una plăcută şi să nu regreți această alegere mai târziu. Ca regulă generală, cel mai bine este să alegi o culoare de acoperiş care să completeze culorile existente ale casei pentru a crea un aspect armonios.

Alege culoarea acoperişului astfel încât să obţii efectele dorite

Alegerea unei culori pentru acoperiş care să contrasteze cu culoarea pereţilor va atrage atenţia într-un mod plăcut. Pe de altă parte, alegerea unei culori complementare va crea un aspect clasic. O altă opţiune este aspectul ultra modern creat de culoarea metalului. Oţelul inoxidabil, aluminiu, cupru, zincul şi alte metale au o culoare naturală distinctivă care poate crea un aspect unic şi atrăgător pentru casa ta.

De asemenea, este important să reţii ca un acoperiş într-o culoare deschisă este opţiunea ideală pentru a face casă să pară mai înaltă, în vreme ce o culoare închisă poate face ca un acoperiş înalt să fie mai puţin copleşitor.

Tendinţele din vecinătate

Cu toate că îţi vei dori ca aspectul general al casei să reflecte gustul personal, este important să ţii cont şi de tendinţele generale şi schemele de culori ale acoperişurilor din vecinătate. Alege culoarea care îţi place, asigurându-te totodată că nu va crea notă discordantă cu acoperişurile vecinilor.

Eficienţa energetică

Culoarea acoperişului joacă un rol major în eficientizarea energetică a unei case. Astfel, acoperişurile în culori deschise reflectă căldura soarelui mai bine decât cele în culori întunecate. Un acoperiş metalic alb de înaltă calitate poate reduce cu până la 15 grade temperature, faţă de un acoperiş cu şindrilă de culoare închisă.

Dacă locuieşti într-o zonă cu mult soare şi climă caldă, recomandat este să alegi pentru acoperiş o culoare deschisă, precum alb, bronz deschis, bej, piersic, verde deschis sau albastru. Culoarea mai deschisă va proteja casa de căldură şi te va ajuta să reduci cheltuielile lunare cu energia.

Dacă locuinţa este situată într-un climat mai rece, sau casa ta este foarte bine izolată şi ventilată, poţi alege pentru acoperiş o culoare mai închisă, deoarece acesta nu va avea impact asupra performanţelor energetice ale casei.

Culori şi profiluri personalizate

Frumuseţea acoperişurilor metalice constă în diversitatea culorilor şi a profilelor. Dacă vrei să obţii un aspect sofisticat şi original pentru casa ta, poţi alege să comanzi culori personalizate pentru aproape orice profil.

Poţi chiar să comanzi niveluri personalizate de luciu sau strălucire. Pe lângă culorile personalizate, noile tehnologii fac posibile şi alegerile bicolore.

Pe de altă parte, trebuie să ții cont de faptul că această opțiune este mai costisitoare şi se poate comanda doar pentru o anumită cantitate de material, dar va fi un plus pentru obţinerea unui aspect unic şi inedit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata