Cum să-ți găsești un loc de muncă mai bine plătit într-un timp record?

Piața locurilor de muncă pune la dispoziția potențialilor candidați o ofertă generoasă de posturi, în domenii foarte variate. Dacă nu ești destul de mulțumit de jobul tău actual și nu se întrevede nicio schimbare în viitorul apropiat, tot ce trebuie să faci este să te resemnezi și să cauți ceva mai bun. Indiferent dacă vrei o slujbă în capitală sau în orice alt oraș, ai toate șansele să obții o poziție foarte bună, deoarece se găsesc mii de locuri de muncă peste tot în țară. Descoperă în continuare câteva sfaturi utile care te vor ajuta să te îndrepți într-un timp record spre un nou job.

Creează un CV interesant

Un curriculum vitae care să atragă atenția angajatorilor reprezintă singura modalitate prin care poți să ajungi la un interviu. Prin urmare, dacă vrei să-ți găsești un job bun cât mai repede, alocă ceva timp pentru a crea un CV din care să reiasă atât calificările tale, cât și întreaga experiență pe care ai acumulat-o până în prezent. Nu umple documentul cu fraze inutile, cuvinte comune sau exprimări prin care să te supraevaluezi, ca de exemplu “foarte motivat, inovator, dinamic, orientat” ori “abilități excelente de comunicare”. Încearcă să abordezi totul cu puțină creativitate, pentru că o formulare ingenioasă ar putea să te scoată în evidență față de alți competitori. Mai mult, ține cont că CV-ul tău să nu aibă mai mult de 2-3 pagini, alege un singur font și doar o singură culoare și inserează o poză cât mai recentă, într-o ținută office.

Aplică la companiile unde îți dorești să lucrezi

Încearcă să găsești un job mai bun, mai degrabă prin prisma reputației companiei decât prin postul vizat. Realizează o listă cu organizațiile care ți-au atras atenția, care au o bună reputație pe piață sau despre care ai auzit că își tratează foarte bine angajații și trimite-le CV-ul tău. Ia în considerare faptul că, deși vrei să-ți găsești cât mai repede un loc de muncă, nu trebuie să aplici haotic la toate joburile libere care îți ies în cale pentru că s-ar putea să nu fii privit cu ochi buni de un angajator care observă că ai optat pentru 3 posturi diferite în cadrul aceleiași companii. Chiar dacă durează mai mult să aduni informații despre cele mai bine cotate organizații, gândește-te că o documentare amănunțită te va aduce cu un pas mai aproape de jobul dorit.

Învață lucruri noi

Ca să îți crești șansele de a obține un post mai bun într-o companie de renume, folosește timpul liber într-un mod util și învață cât mai multe lucruri noi. În cazul în care îți concentrezi atenția pe o anumită poziție și aplici deja pentru postul respectiv la diferite firme, aprofundează-ți cunoștințele până vei fi chemat la interviu. În acest fel, ai toate șansele să faci o impresie deosebită și să fii angajat. Află ce se cere pe piață, ce trebuie să știi pentru a ocupa un anumit post și urmează programe de dezvoltare profesională sau cursuri de specializare ce îți oferă o șansă în plus în a atrage atenția angajatorilor.

Interacționează cu cât mai multe persoane

În situația în care vrei să-ți schimbi jobul cât mai repede, nici convorbirile față în față nu trebuie neglijate. Fii activ în grupurile de pe rețelele sociale referitoare la locurile de muncă disponibile, urmărește postările companiilor la care ți-ai dori să lucrezi, participă la workshop-uri, seminarii, conferințe sau târguri de profil ori interacționează cu persoane care lucrează în mediile la care aspiri și tu. Oportunitățile de angajare pot fi ușor descoperite de la cei din jur, așa că fă-ți timp ca măcar o dată sau de două ori pe săptămână să ai parte de discuții productive cu privire la schimbarea locului de muncă.

A găsi un job bun înseamnă să obții un post care să îți aducă satisfacții financiare, personale și profesionale. Cu siguranță ai la îndemână toate atuurile pentru a avansa în carieră, însă tot ce trebuie să faci este să ai încredere în tine și să fii la curent cu noutățile de pe piață, care îți pot transforma activitatea profesională într-o experiență cât mai plăcută. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata