De ce sa inveti o limba straina

Limba afecteaza viata de zi cu zi a persoanelor din orice regiune a lumii. Limbajul ne ajuta sa ne exprimam sentimentele si dorintele catre lumea din jurul nostru. Cuvintele, gesturile si tonul sunt utilizate pentru a infatisa un spectru larg de emotii. Importanta comunicarii este adesea trecuta cu vederea. In ciuda abilitatii noastre in comunicare, neintelegerile si traducerile gresite sunt des intalnite. Nu putem calatori oriunde in lume cu speranta ca oricine ne va intelege limba materna. Pentru a calatori in lume, fie pentru afaceri sau pentru placere, este necesara dorinta si disponibilitatea de a ne adapta la noile culturi si metode. Adaptabilitatea, desigur, include capacitatea de a comunica cu oameni noi in diverse dialecte. A nu putea comunica intr-o tara este asemanator cu a trai cu o deficienta grava; este foarte dificil si aproape imposibil sa ne adaptam si sa ne intelegem cu oameni noi, daca nu exista niciun fel de comunicare intre noi.

Iata care sunt principalele avantaje ale invatarii unei limbi straine:

Cariera

Abilitatile lingvistice pot fi un avantaj semnificativ care te diferentiaza de colegii tai. Angajatorii cauta profesionisti care pot comunica perfect cu clientii pe pietele internationale. In multe cazuri, abilitatile lingvistice duc la castiguri mari care reies din bonusuri si salarii. Oricare ar fi aspiratia ta de cariera, o limba straina te va ajuta sa iesi in evidenta. Limba engleza este una dintre cele mai importante limbi pe care trebuie sa le cunosti, in special atunci cand esti in cautarea unui job mai bun. Pentru a invata limba engleza rapid si usor, poti face meditatii engleza.

Studii in strainatate

Daca intentionezi sa studiezi la o universitate, colegiu sau scoala straina, vei avea nevoie de o buna cunoastere a limbii locale. Institutia iti va oferi, probabil, acces la cursuri pregatitoare pentru a-ti imbunatati abilitatile de limba, si suport pe tot parcursul anului scolar. Dar pentru a fi mai increzator in tine si pentru a face tranzitia mai usoara, ar trebui sa inveti limba engleza.

Calatorii

In timp ce orice persoana este capabila sa viziteze aceleasi locuri ca si tine, cunoscand limba engleza, sau mai multe limbi straine, esti mult mai capabil sa te conectezi si sa interactionezi cu locul si oamenii din jur, intr-un mod care este adesea inaccesibil celor care nu cunosc limba localnicilor. Invatarea unei limbi straine deschide, de asemenea, usi suplimentare pentru oportunitatile de a studia sau de a lucra in strainatate. In cazul in care planuiesti sa calatoresti mult, poti opta pentru cursuri engleza, pentru a invata rapid fraze si cuvinte utile in vacanta. O abilitate de baza intr-o limba straina te va ajuta sa te descurci, adica sa comanzi mancare si bautura, sa cumperi bilete, sa ceri informatii despre locatii, etc. Dar, daca ai o cunoastere mai avansata a limbii, poti avea conversatii reale cu persoanele pe care le intalnesti, ceea ce va transforma total vacanta ta, facand-o mult mai interesanta.

Emigrare

Cand te muti intr-o tara sau regiune diferita, invatarea limbii locale te va ajuta sa comunici si sa te integrezi mai usor. Daca inveti limba tarii in care vrei sa traiesti, vei demonstra interesul si angajamentul tau fata de noua tara. In plus, iti va fi mult mai usor sa te descurci, sa te angajezi si sa iti faci prieteni noi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata