Digital Smile Design – solutia predictibila și eficientă pentru zambetul perfect

0

Grandoarea clasicului nu poate fi înlocuită de nimic, însă nu si cand vine vorba de stomatologie. Noile tehnici sunt menite sa ofere solutii moderne la problemele dentare traditionale. Exista o gama larga de aparaturi de ultima generatie din care medicul stomatolog poate alege in functie de cazul clinic si dotarile fiecarui cabinet. Poate ca ati auzit sau ati citit pe diverse site-uri cum o serie de clinici ofera „aparatura de ultima generatie” sau „tratamente ultramoderne”, menite sa creaca atat calitatea, cat si confortul tratamentelor dentare. Abraziunea cu aer, regenerarea osoasa moderna, terapiile asistate laser, ozonoterapia, scanara intraorala, tehnologia CAD-CAM si printarea 3D – au trecut zilele in care ne era teama de dentist pentru ca ne amintea de un mic laborator aterizat din Evul Mediu. 

“Pe fundalul evolutiei tehnicilor de tratament si a tehnologiilor, se observa o schimbare a perceptiei pe care publicul larg o are despre dentist. De la teama cumplita am ajuns, astazi, sa experimentam o deschidere a posibililor pacienti de a veni la cabinet. Desigur, sunt si exceptii. In buna masura, redresarea perceptiei a venit si pe fundalul evolutiei si popularizarii tratamentelor estice. Stomatologia astazi pune pret atat pe functional, dar si pe estitic. Pentru noi, medicii de tanara generatie, dantura care se simte bine si arata bine face parte din identitatea pacientului. Iar tratamentele estetice precum aplicarea fatetelor era vazut ca apanaj al esteticii. Fatetele dentare astazi sunt integrate functional si sunt aplicate doar in ultima instanta pacientului, atunci cand celelalte metode restaurative nu mai functioneaza.” 

 – ne povesteste dr.Andrei Contantinovici, medic stomatolog specialist implantologie si estetica dentara. 

Pornind de la aceasta premisa, cabinetele stomatologice devin din ce în ce mai frecventate, tocmai din dorința de a căpăta un zâmbet perfect. Însă, găsirea unei metode eficiente din toate punctele de vedere începe să trezească probleme. Cele mai multe cabinete efectuează tratamentul în stil clasic și refuză adoptarea altelor noi. Variantele clasice de reconstructie se bazeaza, in continuare pe “masurarea din ochi” a proportiilor, pe realizarea unor forme de coroane si de fatete care nu tin cont de fizionomie, ignorarea unor afectiuni serioase ale gingiei sau ale dintilor in detrimentul unor tratamente ce se aplica doar danturii integra (de exemplu: albirea dentara). 

In ceea ce priveste reconstructia zambetului, segmentul a evoluat atat de tare incat este aproape imposibil sa ocolesti lucrul cu proportiile, intocmai ca intr-o opera de arta. Spre pilda, Digital Smile Design (DSD) este una dintre astfel de metode – un procedeu computerizat prin intermediul căruia este simulat rezultatul final al tratamentelor estetice ce urmeaza a fi efectuate. Practic, cu ajutorul unui protocol de fotografiere profesionala, a scannerului intraoral si a tehnologiei computerizate, medicul specialist iti ia amprenta digitala a cavitatii tale orale si creeaza o simulare a zambetului tau final – dupa implanturi, albire, aplicare de fatete daca este cazul. Interventiile de tip DSD au cateva etape importante:

  1. În primul rând, vei fi consultat de medicul stomatolog care își va face o idee despre starea dinților tăi. Ulterior, veți discuta despre ce implică metoda DSD.
  2. Vei fi supus/ă unei ședințe foto din care vor fi extrase informații esențiale despre fizionomia feței și a felului în care zâmbești. De cele mai multe ori sunt realizate și videoclipuri pentru surprinderea unor detalii care nu pot fi surprinse în câteva fotografii.
  3. Pe baza informațiilor culese din fotografii și videoclipuri va fi realizată proiectarea digitală a noului zâmbet. Precizia este la un nivel mult mai ridicat în comparație cu amprentele clasice. De asemenea, te vei simți mult mai confortabil.
  4. Testarea prototipului digital – Astfel, poți vedea cum va arăta zâmbetul tău, înainte să efectuezi tratamentul. Emoțiile și grijile ulterioare în ceea ce privește succesul lucrării sunt complet îndepărtate. Fațetele dentare provizorii sunt testate pe dinții pacientului. Orice nemulțumire este corectată la timp de tehncianul dentar. După finalizarea corecturilor, se realizează varianta finală. 

DSD-ul trebuie mereu completat si cu o analiza functionala a sistemului masticator. Dintii nu trebuie sa fie doar frumosi ci sa si functioneze in armonie cu musculatura periorala  si articulatiile mandibulare ,de aceea tratamentele estetice prin fatete dentare trebuie intotdeaun  sa urmeze unei faze de analiza si dupa caz echilibrare functionala.

“Cu ajutorul digitalizării drumul către dinți imaculați nu mai pare anevoios. Important este să alegi clinicile care aleg să realizeze tratamentele estetice si de albire dentara cu ajutorul unor aparaturi și tehnici moderne. Clinica stomatologica Dentaplus din sectorul 2 pune mare preț pe importanța modernizării, mai ales în sistemele medicale. Tratamentele complicate sunt realizate cu predictibilitate, iar clienții sunt mulțumiți de rezultatele finale.” 

– completeaza medicul Andrei Constantinovici

Alege unul dintre procedeele de ultimă generație și bucură-te de experiențe plăcute și confortabile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata