Larios Rose: Gin GO-TO în perioada de auto izolare

Atunci când vine vorba de cele mai apreciate cocktailuri oriunde în lume, ginul este băutura cea mai des utilizată. Aroma specială și îndrăzneață oferă un gust aparte preparatelor, de aceea barmanii îl folosesc în tot felul de combinații.

Ginul a fost descoperit în secolul XVIII de către soldații englezi care i-au observat pe soldații olandezi consumând o băutură medicinală din plante. Aceștia obișnuiau să îl bea înainte de bătălii pentru a prinde curaj. Cu toate acestea, varianta de gin pe care noi o consumăm astăzi a apărut un secol mai târziu, rețeta fiind modificată de-a lungul timpului. 

Astăzi poți găsi mai multe variante de gin, de la cea clasică până la cele aromate precum ginul Larios Rose. Deși cea mai cunoscută combinație este cea dintre gin și apă tonică, există multe alte arome reușite.

Cum este făcut ginul?

Ginul este obținut prin combinarea alcoolului pur distilat din cereale fermentate și anumite plante, dintre care principala este ienupărul.

Baza unui gin este alcoolul și ienupărul, mai departe fiind alegerea producătorului în legătură cu alte ingrediente folosite pentru o aromă mai puternică. În general, cele mai folosite ingrediente sunt: cojile de lămâie, migdalele, musețelul, mărul, coriandru sau castraveți.

Există trei modalități diferite prin care se poate prepara ginul:

 • Cea mai comună modalitate este prin distilarea cerealelor fermentate și redistilarea lor cu ienupărul și alte plante, în funcție de aroma aleasă.
 • O altă modalitate de a da aromă ginului este de a pune plantele într-un coș și de a le atârna deasupra cazanului în care este distilată băutura spirtoasă obținută din cereale. Astfel, vaporii de alcool sunt forțați să treacă prin plante și rețin aromele care se condensează, devenind la final lichid.
 • Cea mai simplă variantă este prin distilarea cerealelor și infuzarea cu fructele de ienupăr.

Tipuri de gin

Dacă încă nu ai aflat, există patru mari categorii de gin, și anume:

 1. London Dry Gin este cunoscut datorită procesului de fabricare strict care trebuie să țină cont de următoarele aspecte:
 • Se pune accent pe calitatea alcoolului
 • Nu se adaugă zahăr deloc în compoziție
 • Trebuie să fie aromat predominant cu fructe de ienupăr
 • Se poate adăuga doar apă pentru a dilua conținutul de alcool.
 1. Bathtub Gin este un gin făcut în casă prin simpla infuzare a alcoolului din cereale cu alte mirodenii.
 2. Genever este denumit și „Tatăl Ginului” obținut prin distilarea vinului fiert și apoi redistilarea acestuia cu condimente și îndulcirea sa, rezultând astfel o băutură dulce cu gust de ienupăr.
 3. Old Tom este un gin făcut special mai dulce sau mai condimentat pentru a acoperi gustul slab calitativ al alcoolului folosit.

Dacă îți dorești să încerci diferite arome, poți alege din gama variată de gin de la MyBar.

Ginul Larios Rose – o alegere aromată pentru cele mai bune cocktailuri

Larios este un brand cu peste 100 de ani de experiență și cu o reputație foarte puternică în ceea ce privește plantele și conținutul de calitate al ginului. Larios are o gamă variată de produse, iar unul dintre cele mai apreciate este ginul Larios Rose. Acesta se remarcă ușor prin culoarea roz strălucitoare și aroma parfumată. Este un gin mediteranean infuzat cu căpșuni și cu note subtile de ienupăr și citrice. 

Ginul Larios Rose reuseste să ofere o experiență plăcută datorită gustului și parfumului unic, foarte expresiv. Pentru cei care nu sunt tocmai fanii gustului clasic de gin, aceasta este varianta cea mai bună datorită aromei subtile și dulci.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata