Proceduri si tratamente bio-ortoclinic.ro pentru hernia de disc !

Procedurile și tratamentele pentru hernia de disc fără a se ajunge la operația pot fi o soluție. De ce? Pentru că persoană respectivă să nu ajungă la ceva mai grav.

Vom vedea niște lucruri interesante despre durerile de spate cauzate de hernie și cum poate fi rezolvată o astfel de neplăcerea datorită procedurilor și tratamentelor fără bisturiu sau tehnicilor minim invazive pentru a ameliora și a elimina complet ceea ce numim, în mod obișnuit, „dureri de spate”.

Știi de ce apare un disc herniat? Ce este acesta?

Până să ajungem la procedurile și tratamentele pentru hernia de disc și ce poți face pentru a elimina durerile de spate, care au de fapt multe cauze diferite, să vedem ce este hernia și cum apare ea.

Discurile intervertebrale separă vertebrele și au funcția de amortizoare (ca niște suspensii de automobil). Sunt formate dintr-un inel rotund, fibros, în care se regăsește un nucleu pulpos. Un disc herniat apare când presiunea este excesivă. Este simplu să îți imaginezi cum arată asta. E ca și cum ai stoarce o portocală. Să nu uităm de ceea ce medicii numesc disc bombat. Inelul fibros este împins afară din nucleu, cu excepția faptului că rămâne intact. Nu trebuie confundat cu hernia. Din cauza nervilor, care sunt lângă discuri, apare durerea în brațe și picioare. Avem de-a face cu brahialgia dacă este la nivelul membrului superior, sciatică dacă este la nivelul membrului inferior.

Riscul crește la persoanele în vârstă, dar și în condiții precum postura proastă, muncă sau sport care folosesc în exces discul, traume, ridicări etc.

Putem rezolva problema printr-o intervenție chirurgicală sau există și altceva?

Dacă am dori să identificăm o soluție certă, atunci când vorbim de proceduri si tratamente bio-ortoclinic.ro, ar reprezenta o intervenție chirurgicală un remediu perfect pentru această problemă? Discul intervertebral se poate vindeca de la sine, așa cum o face o simplă rana sau tăietură. Cea mai mare parte a herniilor de disc se rezolvă de la sine. Așa că, veste bună: în câteva luni poți să scapi de bisturiu pentru că hernia s-a vindecat singură!

Desigur, doctorul trebuie să te facă să controlezi durerea și să prevină alte probleme precum unele de tip neurologic sau incontinență, ce pot fi, cu adevărat mult mai urâte. Durerea se ține sub control cu medicamente (antiinflamatorii și analgezice), dar și cu alte proceduri ce intră direct în terminațiile nervoase comprimate de hernie. Operația este necesară doar în puține cazuri, când problema e gravă.

Există tratamente minim invazive. Dar ce avantaje au acestea față de operație?

Operația în cazul herniei de disc nu este recomandată așa, oricum, după cum am văzut mai sus. Există proceduri cu risc minim ce sunt susținute de specialiștii ortopezi, fizioterapeuti și neurologi. Hernia lombară și cervicală, poate fi eliminată cu tehnici percutanate, adică fără a fi nevoie de tăieturi, prin fragmentarea nucleului pulpos și apoi prin aspirarea acestuia, sau prin vaporizarea acestuia prin intermediul unei sonde alimentate cu radiofrecvență sau cu laser. De asemenea, putem elimina această problemă prin fizioterapie, masaj, kinetoterapie, sistem David etc.

La centrul Bio Ortoclinic sunt oferite pacienților soluții neinvazive, ce au multe avantaje și nu sunt dureroase pentru pacient. O intervenție minim invazivă sau neinvazivă nu distruge pielea și mușchii. În plus, nu există risc tipic de intervenție chirurgicală cu tăietură adică apariția de cicatrici care pot fi mai dureroase decât hernia și sunt dificil de rezolvat. Mobilizarea pacientului după aceste proceduri și reluarea muncii și a activităților sportive sunt, de asemenea, mult mai rapide.

Sunt disponibile aceste proceduri și pentru alte patologii ale coloanei vertebrale?

În cazul altor patologii care nu au legătură cu hernia de disc, Bio Ortoclinic are tratamentele necesare. De exemplu, pentru tratamentul cifozei, scoliozei, spondilozei, hemiplegiei și așa mai departe, există proceduri și tratamente pe măsură, ce nu sunt invazive. Aceste tehnici sunt utilizate și că recuperarea în urma unui accident sau intervenții chirurgicale în zona coloanei vertebrale. Orice persoană poate beneficia de astfel de proceduri, în special persoanele fragile, care nu ar suporta o intervenție chirurgicală. Este ușor de înțeles cum o abordare minimă sau non invazivă la pacienții fragili, la care o intervenție chirurgicală majoră de stabilizare nu este deseori fezabilă, reprezintă o metodă extrem de avantajoasă și cu riscuri reduse comparativ cu o intervenție chirurgicală majoră.

Ce trebuie să facem dacă am fost supuși unei intervenții chirurgicale și încă avem dureri?

Peste 500.000 de persoane din Europa sunt supuse unei intervenții chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale în fiecare an. În timp ce intervenția chirurgicală ameliorează durerea, în majoritatea cazurilor, un procent destul de mare de pacienți după recuperarea postoperatorie, continuă să sufere de dureri debilitante sau se plâng de reapariția simptomelor dureroase după o lungă perioadă de bunăstare relativă.

Termenul sindromul de eșec chirurgical înseamnă acea stare caracterizată prin durere care persistă după intervenția chirurgicală a coloanei vertebrale însoțită de dizabilitate. Există tehnici și proceduri și pentru această problemă, pe care le puteți experimenta tot la Bio Ortoclinic.

Dacă te confrunți cu oricare dintre patologiile de mai sus sau suspectezi că ai o problema a coloanei, adresează-te medicilor specialiști. În urmă unui CT, RMN sau a unei radiografii, se va stabili exact cauza durerilor de spate. Dacă situația nu este gravă, atunci cu ajutorul unei tehnici neinvazive, poți să-ți recuperezi mobilitatea și să ai o viață normală. Sanatate multă!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata