Productivitatea angajaților – 7 strategii pe care să le încerci în 2019

4

Productivitatea angajaților depinde de atitudinea ta în calitate de lider de echipă. Cu cât vei fi mai dedicat și mai implicat în munca în echipă, cu atât îi vei convinge că jobul lor merită mai mult efort. Iar pentru a oferi randament maxim, au nevoie de condiții pe măsură. Orice investiție în mijloace auxiliare trebuie să eficientizeze activitatea colectivului, diminuând risipa de energie și resurse materiale. Iată 7 strategii pe care le poți implementa în afacerea ta în acest an pentru a crește angajamentul echipei tale.

Oferă echipei tehnologia potrivită

Când ți-ai ales echipa, ai luat în calcul calitățile fiecăruia în parte. Evoluția, stagnarea sau involuția lor depinde de felul cum îi pui în valoare. În activitatea unui angajat, un rol esențial îl joacă instrumentele pe care i le pui la dispoziție. Alegerea software-ului potrivit ușurează munca oamenilor și fluidizează fluxul de lucru. Trecerea de la activitate mecanică la automatizare, în ceea ce privește contabilitatea, are o eficiență dovedită, de aceea investiția într-o aplicație contabilitate poate fi cea mai înțeleaptă decizie strategică pentru afacerea ta. Un program de contabilitate adaptat nevoilor firmei și angajaților tăi îți oferă independență, reducere a stresului, economie a timpului de lucru și a costurilor, control asupra datelor și transparență în fața clienților.

Recrutează inteligent

Rămâi tot timpul atent la ce îți oferă piața muncii. Fie că plănuiești o dezvoltare în acest an sau rămâi descoperit într-un anumit post, asigură-te că nu vei avea de ales decât dintre candidați potriviți pentru activitatea ta. Îmbogățirea echipei prin adăugarea unui nou membru eficient nu va face decât să elibereze din resursele de care dispui, care pot fi folosite în alte direcții de dezvoltare.

Investește în dezvoltarea angajaților

Evoluția unui angajat nu trebuie să stagneze după ce a obținut un job și a devenit parte dintr-o echipă. Instruirea periodică este esențială în asigurarea productivității, deoarece angajații plafonați sunt dăunători pentru ei și pentru colegi. Caută traininguri care se pliază pe nevoile activității firmei tale și asigură-le angajaților condițiile necesare pentru a se dezvolta, fie că vorbim despre dobândirea unor noi competențe, fie de trecerea la un nou nivel de cunoștințe într-un domeniu pe care deja îl stăpânesc.

Comunică eficient

Comunicarea clară este importantă pentru bunul mers al lucrurilor. Când calitatea comunicării scade, relațiile riscă să se deterioreze, iar afacerile eșuează. Un lider care comunică eficient așteptările pe care le are și responsabilitățile pe care le deleagă angajaților, primește în schimb o forță de muncă angajată și productivă. O discuție pozitivă poate răsturna scenariul tipic al analizei excesive a trecutului prin concentrarea pe faptele prezentului și planuri practice de viitor. Acesta este un semn al angajamentului de a merge mai departe cu soluții pozitive.

Încurajează un mediu sănătos de lucru

Stresul la locul de muncă este dăunător atât pentru persoană, cât și pentru colectiv. Când un membru este stresat, întreaga echipă are de suferit. Poți preveni această stare tensionată prin încurajarea unui stil de viață sănătos din punct de vedere mental, fizic și emoțional. Exemplul personal este grăitor din acest punct de vedere. Asumându-ți o disciplină a mișcării și alimentației sănătoase, vei dovedi colegilor că atitudinea este productivă.

Profită de social media

Sunt foarte puține afacerile care își permit luxul de a ignora rețelele de socializare. Cu o strategie bine aplicată, serviciile pe care le oferi vor fi mult mai vizibile în online pentru potențiali noi clienți. În afară de rețelele tradiționale de socializare, poți investi mai multe resurse în platformele de business de tip LinkedIn, în care utilizatorii caută informații exacte despre afacerea ta pe profilul dedicat. Prezența angajaților în social media este o constantă. Dacă vrei să ai un control asupra acestei prezențe, pentru ca timpul petrecut să nu fie în detrimentul jobului, există softuri dedicate care monitorizează această activitate.

Răsplătește performanța

Primul gând care îți vine în minte când citești acest sfat este că trebuie să mărești salariile angajaților. Nu neapărat. Îi poți răsplăti oferindu-le beneficii. Investiția în servicii instalate la sediul afacerii tale poate schimba radical atmosfera de lucru și implicit randamentul echipei. De asemenea, poți achiziționa pachete cu carduri de fidelitate sau vouchere pentru companii, de care să se bucure cei cu care lucrezi.  

Dacă ești interesat de productivitatea muncii pe care o desfășori, fă o analiză sumară a randamentului echipei cu care lucrezi. În calitate de lider de echipă, ești responsabil pentru menținerea prosperității afacerii tale. Există mai multe soluții pentru îmbunătățirea și creșterea productivității angajaților la locul de muncă, trebuie doar se le identifici pe cele care se potrivesc profilului uman cu care lucrezi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata