Serviciile de curățenie asigură o eficiență cu până la 25% mai mare a panourilor solare

0

Românii care au optat pentru panouri solare sau fotovoltaice în 2018 au experimentat, odată cu acestea, și repercusiunile de ordin financiar ale întreținerii lor optime sau superficiale. În practică, murdăria depusă pe panourile solare (generată de ploaie, ninsoare etc) este răspunzătoare pentru o scădere a eficienței lor, ceea ce face ca beneficiarul să fie privat de acest volum de energie. Situația este cu atât mai gravă în cazul persoanelor care nu au apelat la servicii profesionale de curățenie de la montarea panourilor solare și până în prezent, pierderile energetice vizând valori de până la 29,5%.

Romanii s-au aliniat deciziilor rentabile: Solicită servicii de curățenie pentru interior, dar mai ales pentru curățarea optimă a panourilor fotovoltaice

Dacă până de curând, gama completă de servicii de curatenie oferite de firme din Bucuresti și marile orașe din țară erau pasibile să fie rezumate doar la sectorul casnic (curățarea mobilierului și componentelor care desăvârșesc interiorul imobilului), astăzi acestea sunt privite printr-o altă optică. Această schimbare de paradigmă rezidă și ca urmare a numeroaselor rectificări ce traversează sectorul de construcții și cel imobiliar, în măsura în care tot mai mulți români se reprofilează și migrează de la apartamente la case. În acest context, și alegerile energetice sunt cu totul altele.

Potrivit unui studiu inițiat de Voltech, principal producător de panouri solare și fotovoltaice de mare capacitate, aproximativ 15% dintre clienții avuți în 2018 sunt foști proprietari de apartamente care au migrat spre imobile investite cu panouri solare.

Principalul mare motiv pentru această alegere este consumul inferior de energie necesar confortului lor termic și energetic. În cadrul aceluiași studiu s-a dovedit, totodată, că cea mai fezabilă soluție pentru eficientizarea acestor panouri solare este curățarea lor profesională, detaliu care le potențează, de altfel, și perioada de viață.

Pe de altă parte, Clima Center, principal distribuitor de pompe de caldura, confirmă faptul că aproximativ 15% dintre clienții avuți în 2018 sunt foști proprietari de apartamente care au migrat spre imobile investite cu astfel de soluții termice de încălzire. Principalul mare motiv pentru această alegere este consumul inferior de energie necesar confortului lor termic și energetic. În cadrul aceluiași studiu s-a dovedit, totodată, că cea mai fezabilă soluție pentru eficientizarea acestor echipamente este curățarea lor profesională, detaliu care le potențează, de altfel, și perioada de viață.

Ce beneficii de ordin financiar le aduc românilor serviciile profesionale de curățenie?

Firmele de curățenie din București au învățat, de asemenea, că extinderea spectrului de activități acționează în beneficiul și satisfacția clienților. Pentru aceasta, multe s-au orientat cu preponderență în zona serviciilor de curățenie comercială / industrială, în timp ce unele s-au specializat în zona de fațade / blocuri. În ciuda faptului că sună complex, serviciile de curățenie nu sunt chiar atât de costisitoare, cel puțin nu în raport cu unele daune pe care beneficiarii le-ar putea genera accidental la curățarea panourilor.

Ierarhia principalelor beneficii pe care furnizorii de servicii de curățenie le aduc posesorilor de panouri solare sunt, după cum urmează:

  1. Diminuarea riscurilor de degradare a panourilor solare

Curățarea fațadelor sau a panourilor solare și fotovoltaice nu constituie o activitate ușor de întreprins de o persoană amatoare. Necurățate corespunzător, acestea pot crăpa și, astfel, întreaga investiție se va pierde. Panourile trebuie curățate cu multă atenție; este evitată utilizarea apei la temperaturi ridicate, precum și utilizarea de bureți / lavete abrazive sau detergenți agresivi.

  1. Eficientizarea energiei regenerabile rezultate

Testele au dovedit faptul că o curățare profesională efectuată la un interval optim de timp ajută la eficientizarea panourilor solare cu până la 25%. În contrapondere, cei care nu și-au curățat panourile de la achiziție și până în acest moment sunt pasibili de pierderi și cu până la 30% a energiei. Diferența care se simte, așa cum era de așteptat, în buzunarul românilor.

  1. Optimizarea timpului alocat curățării panourilor

Industria serviciilor de curățenie se situează pe o pantă ascendentă grație faptului că acestea vin în beneficiul românilor prin economisirea timpului de care aceștia dispun. În medie, 3 din 5 cupluri de români cu venituri cumulate de până în 4.000 Ron apelează la aceste servicii, în timp ce procentajul celor care câștigă peste 7.000 Ron lunar este și până la de trei ori mai mare.

Industria serviciilor de curățenie își extinde aria de adepți în România, unde cei care au migrat la vile și Duplexuri se bucură de beneficiile panourilor solare. În cazul acestora, cu preponderență, serviciile profesionale de curățenie constituie o soluție rentabilă și viabilă în salvarea energiei regenerabile și cu până la 25%. În mod evident, beneficiile continuă cu o amortizare rapidă a investiției, dar și la extinderea duratei de viață a panourilor în cazul în care sunt întreținute în mod optim și recomandat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata