Timpul petrecut pe laptop înseamnă bani

„Time is money” este un dicton valabil în orice epocă și în orice situație, iar adaptat la era freelancingului, a lucrului remote și antreprenoriatului online, este 100% valabil. Multe persoane câștigă bani utilizând laptopul din posesie, așa că laptopul devine sursă de bani dacă este funcțional și dacă a trecut pe la service, chiar și preventiv.

FREELANCINGUL

Freelancingul implică și o parte pozitivă, relaxantă, acel „free” din denumire reprezentând libertatea de trezire la o oră convenabilă, libertatea de a accepta sau refuza task-uri, libertatea de a lucra de acasă sau de la cafeneaua de la colțul străzii. Pe de altă parte, „lancing”-ul înseamnă acțiune, activitate, decizii de luat și muncă, multă muncă.

Dacă laptopul reacționează încet la comenzi, dacă nu suportă anumite aplicații sau dacă se supraîncinge tot timpul și se descarcă mult prea repede, avântul unui freelancer scade și, la fel, și numărul task-urilor acceptate. În cele din urmă, se ajunge la fee-uri mai puține sau mai mici. Freelancerul nu are decât să apeleze cât mai repede la un service pentru laptopuri, altfel se va găsi în situația de a fi nevoit să se angajeze, pentru a-și putea plăti facturile.

! Cu un laptop problematic, freelancingul nu mai pare atât de roz. 

LUCRUL REMOTE

Unul dintre marile avantaje ale muncii actuale de birou este că foarte multe procese implicate se desfășoară online sau pe calculator, prin e-mail, documente office și platforme CRM și ERP. Acestea pot fi accesate nu numai de la birou, ci și de acasă, dacă laptopul este unul care suportă operarea prin aceste web-based software.

Sunt colaboratori care lucrează numai remote, sunt angajați care lucrează, în unele zile, remote – de acasă sau din delegație, sunt multe situații în care lucrul remote este practicat, mai ales de cei care nu locuiesc în orașul cu pricina și au dificultăți într-o anumită zi de a ajunge la locul de muncă (vreme nefavorabilă, greva transportatorilor etc.).

Dacă laptopul folosit în lucrul de acasă nu ajută la nimic sau pune bețe în roate în activitate, prezența la birou redevine obligatorie, necesară. Un upgrade al laptopului de acasă poate fi făcut la un service bun din București, mai ales, și poate asigura lucrul remote mult timp mai apoi.

! Nu se poate lucra remote dacă laptopul nu permite acest lucru.

Antreprenoriatul online

Unui antreprenor îi sunt vitale întâlnirile de afaceri, participarea la evenimente de marketing online sau călătoriile în străinătate, la reuniunile grupului de firme din care compania sa face parte. Mobilitatea este extrem de importantă, iar dacă laptopul din geantă, odată scos, nu se mai aprinde deloc, toate fișierele care nu au fost urcate într-un cloud de orice tip devin inaccesibile.

Pot fi fișiere importante. Totuși, nici conținutul din cloud nu poate fi accesat, decât cu un laptop împrumutat, pe care nu sunt setate parolele. Dificil, nu? Poate un hard extern este o soluție de moment. Cei de la service cunosc îndeaproape aceste lucruri și știu ce să propună.

! În antreprenoriatul online, nu te poți descurca fără laptop.

DICTONUL ESTE VALABIL

În concluzie, se poate spune că timpul petrecut pe laptop aduce bani, iar timpul petrecut cu laptopul închis este timp pierdut, care mai mult consumă bani decât îi produce. De aceea, vizitele periodice și anticipate la service sunt recomandate, la fel și apelarea la un service laptop de urgență, pentru reparații rapide, profesioniste și de durată.

După aceea, fiecare secundă petrecută pe laptop va fi din ce în ce mai bine investită și va produce din ce în ce mai mulți bani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata