Top 5 lucruri care nu trebuie să lipsească din dormitorul unui tânăr

Tinerii sunt axați din ce în ce mai mult pe amenajări interioare cât mai minimaliste, unde domnește bunul gust și simplitatea. Tinerii au nevoie de spațiu și de ușurința organizării, deoarece în prezent se pune foarte mare accent pe timp. Iată așadar câteva lucruri care nu ar trebui să lipsească din dormitorul unui tânăr, indiferent de stilul preferat.

Mobilier de calitate

Mobilierul încăpător, care să permită o organizare și o stocare cât mai confortabile, reprezintă unul dintre primii pași înspre a realiza ideea perfectă de dormitor. Pentru inspirație, poți găsi dormitoare pentru tineret chiar și fără ajutor de la specialiști în amenajare interioară, însă va fi nevoie să te documentezi pentru a vedea exact și tipul mobilei care se va potrivi în cameră. 

Poți oricând să optezi pentru mobilier modern, modular, care oferă posibilitatea unei amenajări speciale, cu un efect vizual deosebit de plăcut prin prisma spațiului pe care îl oferă. Practic, mobilierul modular implică noi metode de amenajare bazându-se pe principii de viață sănătoasă și de organizare. 

Parchetul potrivit

Parchetul este de fapt elementul care dă strălucire camerei, indiferent de tipul ei. Fie că mobilezi clasic sau modern, fie că folosești storuri sau draperii, parchetul este unul dintre lucrurile care nu se demodează niciodată. În consecință, el nu trebuie să lipsească din amenajarea dormitoarelor pentru tineri, deoarece le va oferi un substrat bun și elegant, potrivit chiar și pentru sisteme de încălzire în pardoseală. 

Parchetul potrivit camerelor tinerești este de cele mai multe ori ales în culori deschise, care exprimă viața și bucuria. Nuanțele albe ale mesteacănului sau bejul stejarului sunt de departe preferate indiferent dacă vorbim despre parchet stratificat sau din lemn masiv. Pardoselile laminate sunt și ele o soluție, însă din ce în ce mai multe persoane au înțeles că acest tip de pardoseală nu este cea mai bună opțiune dacă ai nevoie de parchet pe termen lung. 

Perdele și draperii

Chiar dacă suntem foarte obișnuiți cu confortul pe care îl aduc jaluzelele sau alte tipuri de sisteme performante de acoperire a ferestrelor, în realitate un dormitor pentru tineri, mai ales pentru doamne sau familii, include și un sistem de perdele și draperii. Acestea vor da de fapt o notă de rafinament spațiului și îl va face să arate mai elegant decât celelalte tipuri de sisteme. Poți folosi doar draperiile sau doar perdelele, în funcție de preferințe, mai ales că în prezent există nenumărate tipuri de modele din care poți alege, în concordanță chiar cu cromatica camerei.

Biblioteca 

Chiar dacă bibliotecile din prezent nu mai seamănă foarte mult cu cele din timpul epocii clasice, spre exemplu, este nevoie ca și tinerii să aibă organizat un colț de lectură. Acesta poate fi ușor de pus în operă, deoarece polițele și etajerele moderne oferă spații aerisite în care cărțile să își găsească locul cu ușurință.

Plantele decorative

Stilurile moderne de amenajare recomandă utilizarea rațională a spațiului, pentru un plus de confort, însă în același timp aduc în discuție și folosirea florilor pentru decorare. Firește, poți folosi vaze cu flori pentru un strop de culoare, însă cel mai indicat ar fi să ai în cameră un ghiveci cu o floare ornamentală, care să îți ofere acel verde al naturii ca simbol al reconectării cu aceasta. În acest fel te vei simți mai relaxat și mai confortabil în dormitorul tău, fără să depui eforturi prea mari în acest sens.

Amenajarea unui dormitor pentru tineri înseamnă de fapt să respecți cerințele acestora și gusturile, dar și să aduci ceea ce le este necesar cât mai aproape de ei. Toate aceste lucruri au menirea de a transforma un dormitor banal într-o adevărată operă de artă la nivel de amenajare interioară. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata