De este Aloe Vera considerată o plantă minune în întreaga lume?

44

Cu toții am auzit de aloe vera, acea plantă miraculoasă care este recomandată în  îngrijirea pielii, în anumite  afecțiuni, în îngriirea părului sau chiar în menținerea tinereții.

Totuși ce o face să fie considerată o plantă minune în întreaga lume și de ce o poți regăsi în foarte multe produse, de la cele alimentare la cele cosmetice?

 

12 lucruri interesante despre Aloe Vera care o fac specială

1.Planta de aloe vera conține peste 200 de ingrediente active dar și foarte multe vitamine și minerale, aducând așadar nenumărate beneficii pentru sănătate.

2. Aloe este o plantă suculentă care crește de obicei într-un climat cald și uscat iar cea mai comună plantă aloe vera este Barbadensis Miller, care s-a dovedit științific care cei mai mulți nutrienți dintre cele 500 de specii de aloe din întreaga lume.

3.Acest tip de plantă este cultivată datorită beneficiilor pe care le aduce sănătății dar și pentru că are un potențial imens de hidratare în gelul pe care îl conține.

4.Aloe vera este una dintre cele mai studiate plante medicinale din domeniul produselor naturiste iar aceasta poate ajunge la maturitate, după 3-4 ani la o înălțime de 30 cm și poate avea până la 21 de frunze.

5.Cuvântul aloe provine din termenul arab „alloeh” care se traduce ca o substanță ușor amăruie și revigonrantă iar vera provine din cuvântul latin „veritas” care înseamnă adevăr. Iar adevărul este că planta Aloe Vera are un gust ușor amărui însă blând și destul de plăcut inclusiv și de copii.

6.Un alt lucru interesant despre aloe vera este că aceasta produce 2 substanțe, gel și latex ambele fiind utilizate în scopuri medicinale.

7.Gelul de aloe este o substanță foarte clară și limpede asemănătoare unui jeleu care se găsește în partea inferioară a frunzei. Latexul de aloe provine de sub pielea plantei și acesta are o culoare galbenă. Acesta este exclus pentru produsele cu utilizare internă.

8. Se spune că inclusiv Cleopatra folosea gelul plantei de aloe pe corp în rutina sa de frumusețe, iar studiile au arătat faptul că acest gel poate pătrunde până la 3 straturi profunzime în piele.

9. Gelul de aloe vera contribuie inclusiv la absorbția altor plante sau vitamine atunci când este consumată intern.

10.Despre aloe s-au găsit texte scrise pe tăblițele sumeriene vechi de 4000 de ani, unde se menționa despre beneficiile sale digestive.

11.Consumul de suc de aloe pur, precum este Forever aloe vera gel 99,7 % de pe sanatatecualoevera.ro, poate ameliora tulburările gastrointestinale sau indigestia, poate susține un ph intestinal sănătos dar are un efect vizibil îmbuntățit, asupra pielii.

12. Gelul plantei de aloe poate fi utilizat inclusiv pentru a calma și vindeca arsurile solare sau diferite afecțiuni minore ale pielii, precum zgârieturile, mușcăturile de insecte sau tăieturile.

 

Acestea sunt doar câteva dintre puținele beneficii ale acestei plante minune care se folosește din ce în ce mai mult în industria alimentară și industria cosmetică dar și cea farmaceutică, bazată pe ingrediente naturale.

În esență planta de aloe vera are o multitudine de întrebuințări, aducând așadar beneficii întregii familii fie că este utilizată intern sau extern.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News