Acestea sunt cele mai bune modele de Apple laptop pe care le puteți cumpăra în 2021

Procesorul Apple M1 din MacBook Air și MacBook Pro 13 este cea mai mare actualizare a acestei game din ultimii ani, devenind astfel cele mai bune modele de laptop Apple din 2021. Acest sistem pe chip (SoC) are un procesor cu opt nuclee și un procesor de șapte sau GPU cu opt nuclee, în funcție de model. Acest lucru îmbunătățește dramatic puterea și performanța acestor modele de Apple laptop și oferă bateriilor o putere enormă. Fiecare model are propriile sale avantaje și dezavantaje.

MacBook Air este o opțiune excelentă

MacBook Air de la Apple a fost întotdeauna laptopul preferat când vine vorba despre un model portabil și ușoar. Asta însemna că trebuia să sacrificați performanța pentru portabilitate, dar cipul M1 a schimbat toate acestea într-un mod imens. MacBook Air M1 are performanțe similare cu MacBook Pro 13 (echipat și cu M1). În HandBrake, se afla la 12 secunde în spatele Pro, oferind în același timp un scor foarte rapid. A terminat ușor în spatele Pro în benchmark-ul Cinebench R23, dar l-a învins în testul Geekbench 5. De fapt, scorul single-core al acestui model de Apple laptop a fost al doilea cel mai mare rezultat Geekbench 5 pe care l-am văzut vreodată, în spatele doar a lui Mac Mini M1 și iMac de 24 de inci.

Ce este și mai remarcabil este că acest laptop Apple face toate acestea fără un ventilator. Cipul M1 este atât de eficient din punct de vedere energetic încât Apple a reușit să răcească complet pasiv procesorul, permițându-i totuși să posteze câteva numere de performanță cu adevărat robuste. Dacă îți place ca laptopul tău să fie absolut silențios, aceasta este o atracție uriașă. Toate aceste eficiențe energetice suplimentare înseamnă că Air are o durată a bateriei de 18,5 ore în testul de redare video și 15,5 ore cu o utilizare ușoară a internetului. Aceasta este o longevitate incredibilă.

MacBook Pro: cel mai performant Apple laptop

Actualizarea fenomenală pe care a adus-o cipul M1 către MacBook Air pune MacBook Pro într-un loc oarecum incomod. Diferența dintre cele două nu mai este atât de pronunțată, în multe privințe este foarte subțire, dar există încă unele cazuri în care Pro este cea mai bună opțiune. Interesant este că performanța nu este unul dintre aceste domenii. După cum am menționat în secțiunea MacBook Air, conducerea de performanță a acestui laptop Apple s-a evaporat din cauza faptului că ambele utilizează același cip.

Dacă performanța nu a fost o victorie clară pentru acest Apple laptop, ecranul Retina și difuzoarele sale sunt. Ecranul său este evaluat pentru 500 de nits de luminozitate, care a fost  găsit la 485 nits în teste. Acesta depășește contrastul Air (1470: 1) și conformitatea AdobeRGB cu 91%, făcându-l mult mai bun pentru utilizatorii creativi. De asemenea, difuzoarele sunt o plăcere de a asculta, lucru rar pe un laptop. În timp ce cele de pe Air nu sunt deloc rele, ele nu sunt la același nivel cu setările audio ale Pro. Spre deosebire de MacBook Air, acest laptop Apple vine cu sistem de ventilație, care este și el destul de silențions comparativ cu alte sisteme.

Capacitatea cipului M1 de a rămâne rece sub presiune înseamnă, de asemenea, că poate extinde mult durata de viață a bateriei acestui laptop Apple, chiar și dincolo de modelul Air. Avem 21 de ore pentru redare video și 16 ore pentru navigare ușoară pe internet.

Prețul mai mare al lui MacBook Pro înseamnă că trebuie să vă gândiți cu atenție dacă merită investiția. Da, aveți un ecran și difuzoare mai bune, dar MacBook Air poate face orice altceva la fel de bine cu 300 USD mai puțin. Dacă lucrați într-un domeniu creativ, atunci MacBook Pro va fi alegerea ideală și investiția pe care doriți să o faceți pe termen lung. De asemenea, trebuie să fii conștient de ceea ce urmează în viitorul apropiat. Există zvonuri că MacBook Pro va suferi o actualizare majoră în 2021, modelul de 13 inci fiind actualizat la 14 inci, cu un ecran mai mare și mai luminos, precum și un nou design al șasiului și includerea unei varietăți mai mari de porturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata