În ce iPhone 12 durează mai mult bateria? Surprize, surprize

Există multe caracteristici relevante într-un telefon mobil și, în funcție de utilizarea pe care le-o dăm, acordăm mai multă importanță unora decât altora. Cu toate acestea, există anumite valori care sunt luate în considerare în marea majoritate a cazurilor și una dintre ele este autonomia bateria. Analizând telefoanele lansate de Apple în 2020, care dintre modelele  iPhone 12 are cea mai bună baterie2? Site-ul de limbă spaniolă La Manzana Mordida a făcut testul.

Capacitatea bateriei

Apple este o companie care în multe aspecte încearcă să se diferențieze de restul și unul dintre cele mai curioase puncte este că nu oferă date legate de capacitatea bateriei iPhone-ului său. Cu toate acestea, faptul că compania nu le face publice nu înseamnă că nu sunt cunoscute, deoarece pe baza unor teste de performanță și verificări efectuate de profesioniști se poate determina. La iPhone 12 găsim aceste date:

 • iPhone 12 mini: 2.227 mAh
 • iPhone 12 și 12 Pro: 2.775 mAh
 • iPhone 12 Pro Max: 3.687 mAh

Motivul pentru care Apple nu face publice aceste informații se datorează în principal faptului că poate induce în eroare. Dacă comparăm aceste capacități cu cele încorporate de concurenții lor, putem vedea că Apple sunt mult în urmă și totuși, în unele cazuri, cum ar fi „Pro Max”, pot obține aceeași autonomie și chiar mai bună decât dispozitivele Android cu capacități mult mai mari. În esență, acest lucru se datorează optimizării bune a resurselor pe care Apple le realizează în computerele sale, realizată datorită faptului că sunt cei care proiectează software-ul și hardware-ul.

Ce spune Apple despre autonomia sa

Având în vedere ceea ce a fost comentat la punctul anterior, credem că datele despre bateriile acestor iPhone și ale altor iPhone sunt interesante și mai ales pentru publicul mai tehnic care dorește să știe totul despre produse. Totuși, aceste date nu sunt atât de relevante, deoarece nu servesc la identificarea autonomiei lor.

Oferirea de date specifice este complexă, deoarece nu întotdeauna se face o singură sarcină cu iPhone și nici măcar nu găsim doi utilizatori care să aibă o utilizare identică a telefonului. Cu toate acestea, Apple face următoarea estimare care ar putea servi într-un mod pentru a-și face o idee:

Redare video fără internet:

 • iPhone 12 mini: maximum 15 ore
 • iPhone 12 și 12 Pro: maxim 17 ore
 • iPhone 12 Pro Max: maxim 20 de ore

Redare video de pe internet:

 • iPhone 12 mini: maxim 10 ore
 • iPhone 12 și 12 Pro: maxim 11 ore
 • iPhone 12 Pro Max: maxim 12 ore

Redare audio:

 • iPhone 12 mini: maxim 50 de ore
 • iPhone 12 și 12 Pro: maximum 65 de ore
 • iPhone 12 Pro Max: maxim 80 de ore

Concluzia pe care o tragem este că, în medie, există o diferență de 1 oră între dispozitive, trecând de la mai puțin la mai mult dacă începem cu „mini” și ajungem la „Pro Max”, luând iPhone-ul standard 12 (și 12 Pro, care are specificații identice în acest sens) ca punct intermediar.

Datele obținute în cadrul testelor

Sursa citată a descoperit, în urma propriilor teste, diferențe față de datele furnizate de Apple. N-a fost realizat un test cu o singură sarcină, așa cum a făcut Apple, ci cu mai multe sarcini deodată pe fiecare terminal. Redactorii publicației se așteptau ca bateriile să se descarce în aceeași ordine: iPhone 12 mini, 12 și 12 Pro în același timp și, în cele din urmă, 12 Pro Max. Dar acest lucru nu s-a întâmplat cu adevărat.

Trebuie luat în considerare faptul că acestea au fost teste intensive pentru o lungă perioadă de timp, fără a opri ecranul în niciun moment, așa că trebuie avut în vedere faptul că, în utilizarea reală, aceasta nu ar fi autonomia reală, deoarece în rare ocazii petrecem atât de multe ore cu iPhone-ul pornit, fiind astfel un test al orelor de ecran (lucru pe care îl puteți vedea pe dispozitivul dvs. iOS accesând Setări> Baterie).

Acestea au fost orele și minutele care au suportat testul:

 • iPhone 12 mini: 5 ore și 21 de minute
 • iPhone 12 Pro: 5 ore și 23 de minute
 • iPhone 12: 6 ore și 56 de minute
 • iPhone 12 Pro Max: 7 ore și 10 minute

Aspecte de evidențiat și concluzii finale

Cel mai curios lucru despre acest test, după cum ați văzut deja, este că iPhone 12 Pro nu era deloc comparabil cu iPhone 12 și s-a oprit la doar 2 minute după „mini”. Acest model standard a durat mult mai mult și a ajuns să ofere o autonomie de aproape încă 2 ore. Acolo unde nu au existat surprize a fost la modelul „Max”, capabil să fie încoronat dispozitivul cu cea mai bună baterie din această generație.

Ceva de remarcat este faptul că iPhone 12 s-a prăbușit în timpul unui test de performanță efectuat cu o aplicație specializată în luarea punctelor de referință, astfel încât să nu țină pasul cu modelul mare care concura singur la acel moment. În ceea ce privește temperaturile, trebuie spus că toate s-au simțit mai fierbinți decât de obicei, dar fiind ceva normal și fără a ajunge la punctul de oprire din cauza supraîncălzirii.

Toate iPhone-urile aveau un grad de încărcare a bateriei de 100% în acel moment, deci se poate spune că a fost realizat la cel mai lung timp posibil. Prin urmare, este de înțeles că, în cazul repetării acestui test, am vedea perioade mai scurte, deoarece a existat deja un anumit nivel de degradare.

În linii mari, putem spune că aceste iPhone-uri stau surprinzătoare de bine în ceea ce privește autonomia lor. De remarcat în special este „ iPhone 12 mini ”, un dispozitiv despre care s-a spus întotdeauna că principalul său defect este bateria. Și da, este cel mai slab dintre cele patru telefoane, dar nici nu putem considera că are o baterie proastă. Ne referim la teste pentru a vedea că a durat doar cu 2 minute mai puțin decât modelul „Pro”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata