5 cărți de citit în vacanță care îți vor face să îți dezlănțui imaginația

Cititul nu este doar un mare hobby, este și un obicei bun care ne aduce multe beneficii. Stimulează creativitatea, imaginația, promovează învățarea, protejează memoria și încetinește declinul cognitiv. În același timp ne ajută să evităm realitatea sau să o înțelegem mai bine. Dar, fără îndoială, este vara când cei mai mulți dintre noi ne cufundăm în lumea minunată care ne așteaptă în spatele paginilor unei cărți bune.

Așadar, dacă pregătești o escapadă la plajă sau într-o cabană la munte, nu uita să iei cu tine carti de citit. Dar, dacă ești indecis și nu știi prea bine ce titluri să alegi, am selectat 5 carti care te vor face să te bucuri de cele mai amuzante și mai complicate povești, să-ți testezi capacitatea de a rezolva puzzle-uri sau să cunoști personaje grozave, iar acestea vor deveni cei mai buni însoțitori din această vacanță.

Enigma camerei 622

Într-o noapte de decembrie, un cadavru zace pe podeaua camerei 622 de la Palace de Verbier, un hotel de lux din Alpii elvețieni. Ancheta poliției nu va fi niciodată finalizată, iar trecerea timpului îi va face pe mulți să uite ce s-a întâmplat. Ani mai târziu, scriitorul Joël Dicker ajunge la același hotel pentru a-și reveni dintr-o despărțire sentimentală. Nu își închipuie că va ajunge să investigheze vechea crimă și nici nu o va face singur: ​​Scarlett, frumoasa și aspiranta romancieră din camera de alături, te va însoți în căutarea ta, în timp ce încerci să înveți pașii pentru a scrie o carte buna.

La răsărit de Eden

A parcurge paginile acestei cărți de citit înseamnă a aprofunda în experiențele a cinci familii care au făcut din Los Angeles ceea ce este astăzi. La răsărit de Eden explorează un secol de istorie americană, cu luminile și umbrele sale, și explorează mitul visului american și reversul său întunecat, cu Marea Depresiune, Comitetul pentru activități antiamericane, mafia, tabloidele… Cartea, rodul a două decenii de muncă, este scrisă cu metoda „istoriei orale” din interviuri cu figuri precum Joan Didion, Gore Vidal, Arthur Miller, Lauren Bacall, Warren Beatty, Jane Fonda, Dennis Hopper, Frank Gehry, Naomi Klein, Stephen Sondheim, membrii familiilor Warner, Jones, Selznick și Stein, terapeuți, șoferi, servitoare… Rezultatul intens este o frescă uluitoare din Los Angeles.

Apropo de nimic

Îl poți iubi sau urî, dar ceea ce este clar este că Woody Allen nu lasă pe nimeni indiferent. Și dacă filmele lui sunt un must-see pentru cei mai cinefili, această biografie ar trebui recomandată tuturor, pentru a-l cunoaște mai bine pe acest geniu. În paginile acestei cărți de citit, Allen își trece în revistă viața, căsniciile sale, chiar se adâncește în relația cu care este încă soția lui, Soon-Yi Previn, de care s-a îndrăgostit când ea avea doar 21 de ani și el 56. Capitolele acestei cărți dezvăluie icoana cinematografiei americane, care se dezbrăcă goală fără să fie întrebată de nimeni, manifestând o franchețe fără limite.

Nouă străini

În cazul lui Liane Moriarty, mulți cititori au fost fixați de romanul care mai târziu a devenit Little Big Lies, seria cu Nicole Kidman. În capitolele acestei cărți, complotul este puțin mai puțin sinistru și puțin mai glumeț. Sunt doamne care beau mult, fete agățate de operațiile estetice, terapeuți care au o părere înaltă despre extaz și alte personaje care la început par stereotipuri dar care, pe măsură ce paginile se întorc, capătă o textura adevărată, devin umane și justifică călătoria.

Mănâncă, roagă-te, iubește

Elizabeth Gilbert și-a publicat în 2006 autobiogafia Mâncă, roagă-te, iubește, care a inspirat filmul din 2010, cu Julia Roberts. Un întreg manual pentru femeia independentă și călătoare. Romanul spune povestea unei femei de oraș care după durerea unui divorț și incapacitatea de a avea copii o conduce într-o călătorie în jurul lumii pe baza a trei tipare: gustul pentru mâncare (s-a stabilit în Italia), rugăciune (o meditație la un centru din Calcutta) și dragoste (punând la încercare tot ce a învățat în Bali unde, întâmplător, ajunge să se îndrăgostească).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata