De ce să mergi în Grecia în luna septembrie?

De obicei ne gândim la Grecia ca fiind locul perfect unde să ne petrecem vacanța de vară, dar știai că și septembrie este o lună bună pentru o excursie în țara înconjurată de mări și creste albe? 

Principalele motive pentru care să mergi în Grecia în luna septembrie sunt prețurile scăzute ale biletelor de avion și, implicit, ale sejururilor, dar și liniștea de care te poți bucura pentru că atunci îți încheie vacanța majoritatea călătorilor. Dar mai există și alți factori care te pot motiva să îți răspunzi la întrebarea: de ce să mergi în Grecia în luna septembrie?

     1. Vremea în Grecia în luna septembrie: de ce este o lună bună pentru vacanță

Dacă nu-ți plac verile care ating peste 35 de grade, atunci luna septembrie este pentru tine. Grecia se mândrește cu vremea mediteraneană care fluctuează de la o regiune la alta. 

De exemplu, dacă vizitezi Atena sau Santorini în luna septembrie, o să ai parte de temperaturi cuprinse între 20 și 30 de grade, iar apa mării nu va depăși intervalul de 23-25 de grade.

     2. Costurile în Grecia în luna septembrie: de ce este o lună bună pentru vacanță

De obicei, costurile pentru sejururile în Grecia în luna septembrie sunt mai mici decât în perioada verii, când majoritatea oamenilor își aleg un loc în care să își petreacă vacanța. Astfel, începutul de toamnă vine cu beneficiul de a găsi bilete de avion ieftine sau de a-ți achiziționa un pachet de vacanță la prețuri promoționale.

În plus, ai avantajul că nu o să trebuiască să te îmbulzești într-o aglomerație de nedescris și o să te poți bucura cu adevărat de frumusețile arhitecturale și istorice ale Greciei.

     3. Ce poți face în Grecia în luna septembrie?

Locurile pe care le poți vizita în vacanța de vară în Grecia devin mai plăcute și mai relaxante datorită temperaturilor moderate și a faptului că nu sunt atât de mulți turiști care se înghesuie. Poți face liniștit poze la diverse monumente sau poți prinde în imagini un apus fără să treacă prin fața obiectivului tău altcineva. 

Poți alege să pleci în drumeții organizate prin satele ascunse de munți, cum ar fi: Meteora, Zagori și Nafplio. Sau poți alege să te introduci culturii în ceea ce înseamnă viață de noapte și muzică grecească în cele mai cunoscute stațiuni ale insulei: Santorini, Mykonos și Paros. 

O altă parte bună este că poți să te bucuri de mare și de plajă în stațiuni precum Corfu și Rodos pentru că temperaturile sunt perfecte pentru bronzatul uniform și bălăceală, iar prețurile cazărilor din acele zone sunt mult mai mici decât în perioada verii. 

Să nu uităm că, așa cum suntem obișnuiți și în cultura românească, începutul de toamnă reprezintă și pentru Grecia perioada în care se adună strugurii și măslinele pentru a se pregăti cele mai bune tipuri de vin și cele mai gustoase rețete pentru călători. Poți, de asemenea, să vizitezi regiunile producătoare de vin: Naoussa, Attica, Thessaly și Nafplio. 

 

Se pare că începutul de toamnă în Grecia îți poate aduce mai multe beneficii decât te-ai fi gândit, primordiale fiind cele legate de vreme și de costuri, deoarece îți permit să te exprimi financiar fără griji. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata