Iată de ce agențiile de turism trebuie dotate cu dozatoare cu apă rece!

28

Un concediu, în special dacă vorbim despre unul petrecut într-o destinație exotică, departe de toate grijile din lume, atât la propriu, cât și la figurat, este sinonim cu fericirea maximă, libertatea totală și lipsa oricăror gânduri negative. Iar această experiență și stare de spirit ar trebui să înceapă încă dinaintea plecării, din momentul alegerii vacanței sau, mai bine zis, al achiziționării biletelor de avion și cazării. Prin urmare, dacă deții sau administrezi o agenție de turism, este indicat să creezi clienților toate condițiile pentru a se simți aproape ca pe plajă sau la marginea piscinei, considerându-se deja în locul în care urmează să ajungă cât de curând.

 

Astfel, ei vor fi întâmpinați într-o atmosferă primitoare, un sediu cochet și colorat, cu aer condiționat, fotolii confortabile și dozatoare apa. Deși pot părea surprinzătoare în enumerația anterioară, respectivele echipamente au un rol foarte important, mai ales dacă vizita potențialilor turiști în agenție se desfășoară pe perioada verii, spre exemplu pentru alegerea unui last minute într-o țară cu mult soare, mare și plaje primitoare, cu nisip fin. Citind articolul în continuare, vei afla care sunt beneficiile montării unui astfel de aparat și, bineînțeles, ale dotării sale cu bidoane cu o apă rece, 100% microbiologic pură:

 

  1. Dozatoarele de apă completează ambianța primitoare. În primul rând, așa cum spuneam, cei care vor pătrunde în agenția de turism, cu gândul clar de a cumpăra un sejur, vor fi mai mult decât încântați să observe că sunt așteptați într-un mediu îmbietor, cu o temperatură mult mai scăzută decât cea de afară și cu dozatoare de apă, de unde se pot hidrata gratuit, exact în momentul în care le este cel mai sete. Acest lucru îi va face să petreacă mai mult timp, să studieze mai atent ofertele și să ia o decizie în deplină cunoștință de cauză, ceea ce poate fi benefic pentru ambele părți implicate;

 

  1. O dovadă de respect și grijă, pe modelul „clientul nostru – stăpânul nostru”. În al doilea rând, dozatoarele de apă montate într-un astfel de loc denotă respectul pe care, în calitate de owner al respectivului business, îl ai față de cei care îți trec pragul. Aceștia cu siguranță vor observa grija cu care sunt tratați și, pe bună dreptate, vor pleca de la premisa că ea se extinde și asupra serviciilor propriu-zise oferite. Cu alte cuvinte, nu se vor teme că ar putea fi înșelați sau că prețurile practicate ar putea fi unele prea mari etc.;

  1. Încredere înaintea unei „aventuri” pline de necunoscut. Nu în ultimul rând, o vacanță exotică, printre localnici care vorbesc o altă limbă și experiențe noi, nemaiîntâlnite până acum, poate reprezenta și o provocare. Cu toate acestea, o agenție de turism „ca la carte”, care își dotează sediul cu cele menționate mai sus, inclusiv dozatoare de apă, oferă tuturor partenerilor săi încrederea că se va ocupa de toate aspectele mai mult sau mai puțin plăcute ori previzibile care pot interveni pe parcursul șederii. În concluzie, un gest mic poate avea „ecouri” mari, iar atenția la detalii reprezintă întotdeauna calea de urmat!
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata