5 sporturi de echipă care se pot practica în team building

21

Team buildingul este o modalitate eficientă de a crește productivitatea colectivului de la locul de muncă. Orice companie se bazează pe o resursă pe cât de valoroasă, pe atât de greu de dus la potențialul maxim: angajații. Chiar dacă individual aceștia dovedesc multe calități dar și etică profesională, lucrul în echipă presupune anumite însușiri care pot fi cultivate cu ajutorul unor activități de grup. Unele dintre cele mai vechi și eficiente activități de întărire a colectivului sunt sporturile de echipă. Acestea îmbină cooperarea și concurența, sunt distractive și dezvoltă abilități multiple, de la coordonare și atenție la comunicare și cooperare. Descoperă în continuare cinci sporturi de echipă care se pot practica în team building cu succes. 

 

   1. Ciclism

Asociem ciclismul cu sporturile individuale pentru că suntem singuri în lupta cu pantele și distanțele. Totuși, sportul pe două roți a fost de la început și rămâne un sport de echipă. Împărțirea angajaților pe echipe și organizarea unei curse pe distanță scurtă sau medie poate reprezenta o activitate inedită de team building. Ai nevoie de biciclete, echipament de protecție, accesorii și costume pentru ciclism de la 4F. Nu toți participanții la team building trebuie să pedaleze. 

Cei care nu știu să meargă pe bicicletă, au probleme fizice sau nu agreează pedalatul pot ajuta echipa ca suporteri sau furnizori de apă și gustări. Fiecare participant la cursă primește un număr de puncte în funcție de locul obținut la final, iar echipa care însumează mai multe puncte câștigă. 

 

   2. Baschet

Baschetul este un sport distractiv, dar destul de solicitant din punct de vedere fizic. Totuși, se dovedește un liant eficient pentru colectivele profesionale datorită intensității jocului și a importanței comunicării și a cooperării în joc. Aruncarea la coș este distractivă și satisfăcătoare pentru psihic pentru că presupune atingerea unui punct situat deasupra zonei la care corpul poate ajunge. De fiecare dată când înscriu, echipele își hrănesc mintea cu hormoni ai recompensei și motivației.

 

   3. Bowling

Bowlingul este un sport cu reguli simple care se învață ușor, dar este greu de jucat la perfecție. Se joacă individual, dar și în echipe de 2-5 membri. Este indicat și pentru că nu necesită abilități aerobice, ci mai degrabă concentrare și precizie. Jucătorii trebuie să dărâme popicele cu o bilă de lemn. Bowlingul are avantajul că se practică indoor, astfel că nu există riscul ca vremea urâtă să afecteze jocul. 

 

   4. Rafting

Sporturile în aer liber au un efect deosebit asupra psihicului pentru că stimulează refacerea energiei mentale și relaxarea. Raftingul este un sport care oferă senzații tari ceea ce contribuie la întărirea relațiilor dintre colegi. Atunci când trăim emoții puternice alături de alte persoane, ne atașăm unii de alții involuntar. Chiar dacă nu înseamnă neapărat competiție, raftingul presupune coordonarea tuturor celor care vâslesc. Astfel, mânuirea bărcii necesită coordonare și comunicare bună, dar și leadership eficient, așa cum se întâmplă și într-un colectiv profesional. Este important de știut că raftingul se face doar cu instructori profesioniști, după o sesiune de pregătire teoretică. De asemenea, este un sport care presupune riscuri, dar, cu echipamentul potrivit și abordarea corectă, acestea rămân mici. 

 

   5. Volei

Voleiul este un sport ușor de învățat și foarte distractiv. Se poate juca atât în sală, cât și pe plajă sau terenuri exterioare. Este un sport care necesită comunicare și cooperare, de aceea este util în întărirea relațiilor de muncă. Voleiul poate fi jucat de persoane de orice vârstă, indiferent de condiția fizică. Bineînțeles, cei care sunt mai tineri și mai activi au avantaj, de aceea echipele trebuie echilibrate. 

 

Sporturile de echipă sunt activități care îmbunătățesc relațiile dintre colegi, cu consecințe pozitive asupra muncii. Cele cinci discipline pe care ți le-am prezentat merită încercate la un team building.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata