Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate

Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de angajatori medicilor români în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale care a avut loc, la sfârşitul săptămânii, la Bucureşti.

Aproximativ 1.500 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat, sâmbătă şi duminică, cel mai mare târg de recrutare din domeniul medical din Europa şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA.

Cei interesaţi s-au prezentat la târg cu CV-uri formulate într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză sau germană), putând discuta concret asupra şanselor lor de angajare şi asupra etapelor următoare pe care le au de parcurs.
Expozanţi au fost 20 de agenţii de recrutare care au prezentat peste 4.000 de posturi în ţări precum: Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat şi multe altele.

La această ediţie a târgului angajatorii au venit atât cu joburi permanente, cât şi cu joburi de tip locum (temporare). Prin ofertele de muncă temporare, medicii au posibilitatea de a lucra 1, 2 sau 3 săptămâni pe lună, continuându-şi astfel, dacă doresc, şi munca în România, dar suplimentându-şi substanţial câştigurile.

Cele mai multe oferte de muncă s-au adresat medicilor rezidenţi şi specialişti, iar dintre specializările medicale cele mai căutate la târg au fost: anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgie, psihiatrie.
Salariile medicilor diferă în funcţie de experienţă şi vechime. Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000 – 3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania, iar cele mai mari ajung şi la 10.000 – 12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi Ţările scandinave.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata