Securitatea cibernetică a companiilor în contextul work from home (Cercetare ESET)

21

ESET, lider global în securitate cibernetică, dezvăluie că 80% dintre companiile din întreaga lume au încredere că angajații lor care lucrează de acasă, în special cei care lucrează cu aplicații din zona financiară sau sunt implicați în tranzacțiile financiare ale companiei, dispun de cunoștințele și tehnologia necesare pentru a atenua riscurile de securitate cibernetică. Acest lucru s-ar putea datora fie eforturilor de instruire cu privire la practicile de securitate cibernetică din ultimii ani, fie ar putea indica un optimism fără un fundament solid, poate chiar un fals sentiment de securitate.

Însă sentimentul general de încredere vine în contradicție, totuși, cu faptul că aproape trei sferturi (73%) dintre companiile chestionate cred, de asemenea, că ar putea fi afectate de un incident de securitate cibernetică. Mai specific, companiile din sectorul cercetării și analizei informațiilor (93%), împreună cu cele din aria contabilității, băncilor și finanțelor (87%) au condus în acest top al verticalelor de industrie. Organizațiile din aceste domenii sunt cele mai convinse că ar putea fi afectate de un incident de securitate cibernetică.

ESET a analizat atitudinile managerilor seniori față de tehnologia financiară (FinTech) și față de securitatea informatică din segmentul de afaceri, ca parte a cercetării sale globale FinTech, chestionând 1200 de manageri dintr-o varietate de industrii din Marea Britanie, SUA, Japonia și Mexic. Unul dintre punctele cheie pe care s-a concentrat sondajul a fost încrederea privind securitatea informatică a muncii de la distanță și efectele sale asupra securității veniturilor. 

Nu este un secret faptul că de când a început pandemia COVID-19, criminalitatea informatică a crescut, iar munca la distanță a adus riscuri sporite pentru companii. Criminalitatea informatică era deja în creștere înainte de pandemie, iar cercetările ESET arată că 45% dintre companii recunosc că s-au confruntat cu o breșă de securitate pe parcursul anului trecut.

Pandemia a făcut ca securitatea cibernetică să devină o preocupare cheie pentru companii, iar raportul „The World Economic Forum’s Global Risks Report 2021” a pus riscurile cibernetice pe lista riscurilor globale cele mai importante. În mod similar, studiul ESET subliniază că 81% dintre liderii seniori din companii vizează o abordare de tip “cybersecurity-first” atunci când investesc în soluții tehnologice noi, iar 72% dintre companii investesc activ în noi tehnologii pentru o mai bună securitate a veniturilor.

Comentând rezultatele, Pavol Balaj, Director Soluții Enterprise la ESET, a declarat: „Pentru că infracțiunile și criminalitatea informatică continuă să pătrundă în lumea afacerilor, cu consecințe financiare și reputaționale grave, este esențial ca afacerile să atenueze aceste riscuri. Lucrul la distanță, în masă, a modificat semnificativ peisajul amenințărilor și a adus noi oportunități de exploatare a vulnerabilităților către criminalii cibernetici. Este de aceea esențial ca toți angajații din fiecare organizație să fie înzestrați cu cunoștințe și instrumente pentru a detecta și preveni un atac cibernetic sau o breșă de date. Chiar și în afara contextului pandemic, securitatea cibernetică nu poate fi trecută cu vederea și trebuie să fie o parte esențială a strategiei de afaceri, iar cercetările ESET reflectă necesitatea investițiilor continue în această direcție.”

De curând, ESET a anunțat lansarea noii sale platforme de management a securității antivirus și anti-malware endpoint, ESET PROTECT. 

ESET PROTECT Cloud permite controlul de la distanță al soluțiilor de securitate antivirus și anti-malware instalate pe computerele angajaților, oferind o vizibilitate în timp real asupra securității stațiilor. Consola web le permite administratorilor IT să instaleze pe sisteme în mod remote soluțiile de securitate, să execute sarcini, să aplice politici de securitate, să monitorizeze starea sistemelor și să răspundă rapid la problemele sau detecțiile găsite pe sistemele conectate web, pe toate platformele software, inclusiv pe desktop-uri, servere, mașini virtuale dar și pe smartphone-uri. ESET PROTECT Cloud le permite administratorilor IT să ia măsuri imediate împotriva incidentelor de securitate depistate.

Pachetul ESET PROTECT Advanced a fost conceput având în vedere nevoile IMM-urilor. Acesta oferă protecție pentru sisteme împotriva ransomware-ului și amenințărilor de tip zero-day, precum și protecție pentru datele stocate pe laptopuri, în caz de furt și pierdere, prin criptare completă a hard disk-urilor. Produsul răspunde, așadar, provocării de a gestiona și proteja rețelele IT business în fața amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.

Pentru a testa gratuit soluțiile ESET PROTECT, fără nicio obligație ulterioară, sau pentru a afla mai multe detalii, puteți da click aici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata