Cum triezi anunțurile de angajare la un studio de videochat?

Ai decis în sfârșit să faci acest pas și să te angajezi în industria de videochat? Îți aplaudăm entuziasmul și în același timp ținem să te avertizăm că va fi destul de complicat să găsești studioul potrivit de videochat chiar din prima. Deoarece anunțurile legate de acest loc de muncă apar mai ceva decât ciupercile după ploaie, îți vindem câteva ponturi pentru a te ajuta să-ți dai seama care anunțuri sunt făcute de profesioniști și care îți vor pierde pur și simplu timpul și merită să le eviți. Fii atentă la următoarele criterii!

Pe ce fel de site apare anunțul 

Cum și unde ai găsit anunțul de angajare? Dacă l-ai găsit pe o platformă care oferă acces la joburile disponibile poți sta liniștită, acesta a fost verificat de administratorii site-ului dar, în caz contrar, adică ai găsit anunțul în timp ce navigai pe internet, ia în considerare credibilitatea site-ului pe care apare anunțul. Un site de știri este de obicei o sursă bună pentru acest tip de anunțuri. 

Acordă atenție felului în care este formulat mesajul

Nu orice mesaj care începe cu formularea  angajăm modele în videochat” te va duce către un anunț făcut de către o firmă respectabilă. Aruncă o privire la conținutul mesajului. Sumele absolut exagerate, formulările bombastice și exprimările lacunare sau absolut greșite din punct de vedere gramatical ți-ar putea da puțin de gândit și să te pună în gardă. 

Analizează site-ul la care duce anunțul

Îți poți da seama de gradul de profesionalism și interes da care dă dovadă un studio de videochat și din felul în care arată site-ul. Neîngrijit, lacunar, plin de greșeli gramaticale sau inestetic și plin de link-uri care nu funcționează, așa arată garanția că această afacere nu investește în promovare, vrea să facă lucrurile ieftin și repede, așadar nu vor fi cea mai bună alegere pentru o colaborare de lungă durată. 

Citeste si:  Ingrijirea pielii bebelusului. Sfaturi oferite de specialistii Nichiduta.ro

Anunțul include bani în avans

Fie că anunțul menționează faptul că ți se cer sau ți se oferă bani în avans, acesta este un prim semnal de alarmă. Nu te costă nimic să devii model de videochat, așadar astfel de anunțuri fac parte din categoria păcălelilor pe internet cel mai probabil. La fel, în cazul în care ți se oferă bani în avans, și acest lucru trebuie să-ți ridice câteva semne de întrebare. Cel mai probabil vor avea câteva condiții de impus pentru obținerea acelui avans, condiții la care nu vei vrea să te conformezi. 

Nu găsești informații despre firma care publică anunțul

Dacă anunțul menționează tot ce ai visat în materie de job la videochat, dar la o căutare mai atentă pe Google nu poți afla absolut nimic despre localizarea studioului, detalii despre agenție, păreri din cadrul forumurilor, care sunt condițiile și așa mai departe, cel mai probabil te confrunți cu o încercare de înșelătorie. Dacă datele care apar sunt fictive sau pur și simplu diferă de la sursă la sursă, iar adresa nu există sau este incompletă, stai departe de acel anunț. 

Nu ți se cer acte pentru verificarea vârstei sau nu ți se încheie contract

Dacă ai ajuns până în punctul în care vrei să stabilești un interviu, dar potențialul angajator nu-ți cere buletinul sau nu se oferă să-ți facă un contract, cel mai probabil ai de-a face cu o firmă care operează în ilegalitate sau caută să profite de pe urma ta. Asigură-te că vei lucra în condiții legale și nu te încrede în promisiuni, tot ce ți se propune trebuie să apară și în contract. Și da, după orice semnare de contract este musai să primești un exemplar.  

Folosește aceste sfaturi, dar și intuiția personală pentru a sta departe de anunțurile false. Meriți să lucrezi cu cei mai buni!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata