Cine spune ca Prosecco se bea doar la momente speciale? Iata cum il poti incorpora in meniul zilnic!

Cel mai popular vin spumant din Italia, Prosecco, este o bautura distractiva si versatila si, pe deasupra, mult mai accesibila la pret decat sampania. Daca aveai impresia ca acest vin spumant a inceput sa fie produs recent, afla ca nu este deloc asa!

De fapt, el a fost in productie inca dinaintea civilizatiilor romane. Datorita preturilor mai mici, a gustului aerat si a nivelului de dulceata, poti consuma aceasta bautura in orice moment al zilei, la orice tip de masa. Iata cum ai putea sa savurezi vinul spumant preferat de la micul dejun pana dupa cina!

Mic dejun

Da startul diminetii cu o bautura efervescenta! Mimosa este o alegere la indemana, dar de ce sa nu incepi ziua intr-un mod creativ? Nu ai nevoie decat de suc de afine si de portocale si de rozmarin proaspat pentru a duce aceasta bautura mai aproape de gustul cunoscut al celebrei Mimosa. Asigura-te ca utilizezi un Prosecco sec, care sa dea acel gust inconfundabil de care are nevoie reteta.

Citeste si:  Optima – până la sfârșitul anului atingem 20 milioane de lei din outsourcing, cu aproape 400 de angajați

Masa de pranz

La un pranz usor, compus din salata de rucola si mezeluri, asociaza un pahar cu bautura ta preferata. Adaugarea unei bauturi spumante intr-un meniu bogat in carne, branza si salata te ajuta sa iti pastrezi papilele gustative incantate.

Nu te mira daca un pranz care se dorea usor se transforma, de fapt, intr-un adevarat festin! Si in aceasta situatie, ar fi de preferat un sortiment sec.

Gustare de dupa amiaza

Mentine-te in forma pana la momentul cinei cu o varietate de nuci, floricele sau orice gustare sarata si, evident, nelipsitul Prosecco. Nu iti fie teama sa te joci cu aceasta combinatie! Opteaza pentru un sortiment accesibil ca pret.

Citeste si:  WebDigital : Agenția Anului în PPC Marketing la Global Digital Excellence Awards

Vinul spumant cu un gust usor te va ajuta sa te bucuri de o gustare placuta, iar nucile sau chipsurile crocante nu vor face decat sa complimenteze acest aspect. In acest moment al zilei, poti merge pe orice varianta doresti!

Cina

Frumusetea acestui vin spumant este ca iti permite sa alegi o gama variata de feluri de mancare care sa fie complimentate si completate de gustul sau. Pentru mancarurile mai grele, cum ar fi pastele cu sosuri care contin carne sau smantana, serveste un Prosecco cu gust acid pentru a da o nota de prospetime cinei.

Citeste si:  Cum devii mai productiv: 5 moduri simple si eficiente

In combinatie cu fructe de mare si crustacee proaspete, Prosecco este ideal pentru a le oglindi gustul usor si a evidentia aromele interesante ale preparatelor. Un vin spumant sec este ideal in acest moment al zilei.

Desert

Un sortiment sec sau demisec pe care il vei gasi in magazinul online BeiCeVrei poate functiona cu unele deserturi. Cu un vin spumant mai putin dulce, deserturile precum panettone sau o tarta de fructe proaspete sunt ideale.

Asadar, este necesar sa te asiguri ca asortezi nivelul de dulceata al vinului cu cel al desertului, astfel incat niciunul dintre gusturi sa nu se piarda din cauza celuilalt. De asemenea, probabil ca nu vei vrea ca desertul tau preferat sa para neindulcit din cauza alegerii gresite a vinului spumant.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata