Tot ce trebuie să ştii despre un generator electric

O mulțime de persoane beneficiază de energia electrică, un tip de serviciu care ne-a schimbat viețile de când a apărut. Aşa cum probabil ştii deja, de multe ori energia electrică experimentează căderi de tensiune, moment în care toate electrocasnicele sau electronicele se pot defecta definitiv.

Pentru a nu se ajunge la astfel de situaţii, soluția pentru energie electrică în permanență este folosirea unor generatoare curent.

De 18 ani, Endress Group România furnizează soluții energetice pe piața est-europeană, la standarde internaționale, sub forma generatoarelor de curent electric și a surselor neîntreruptibile UPS, marca Zenessis.

Datorită soluțiilor energetice axate pe inovație și tehnologie aplicată, ce oferă clienților siguranță și protecție atunci când au nevoie, Zenessis a devenit un brand cunoscut în Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa, câștigându-și un binemeritat loc pe piață și o reputație remarcabilă.

Generatoarele de curent reprezintă soluția viabilă de electroalimentare de rezervă pentru orice utilizator casnic, rezidențial, instituțional sau industrial.

Performanțele acestor produse oferă energia electrică de care este nevoie în situații de supraconsum sau atunci când rețeaua principala nu este funcțională. Mai mult decât atât, sistemele de automatizare complexe cu care sunt dotate acestea rezolvă în cel mai scurt timp orice avarie în alimentarea cu energie electrică.

Înglobând ultimele tehnologii în domeniul electric și al motoarelor cu ardere internă, generatoarele Zenessis sunt create încă din faza de proiect pentru o utilizare de minim 20 ani, sunt sigure în exploatare și au un nivel de zgomot redus.

Endress Group îţi pune la dispoziţie şi generator de curent profesional care să asigure necesarul de energie electrică pentru instituţii sau întreprinderi, astfel încât acestea să nu rişte perturbarea activităţii.

În procesul de producție se folosesc mașini laser pentru debitarea tablei ce oferă precizie și performanță și reduc semnificativ timpul de fabricație.

Vopsirea în câmp electrostatic oferă un rezultat superior calitativ și o protecție suplimentară elementelor metalice, utilizându-se chiar și pe suprafețele care au fost, în prealabil, zincate. Protecția la razele solare UV este de asemenea asigurată, prelungindu-se astfel durata de viață a echipamentului.

Citeste si:  6 Sfaturi de Black Friday de la magazinele cu experienta

Modul de funcționare a unui generator electric

În primul rând, este esențial de știut faptul că generatoarele nu sunt producătoare de energie, la propriu, ci funcționează pe baza unui sistem care le ajută să convertească energia mecanică sau chimică în energie electrică. Ele te pot ajuta să ai energie electrică atunci când nu ai altă sursă de energie sau când sursa principală de curent electric nu mai funcţionează.

După ce s-a produs circuitul electric, acesta este direcționat prin cablurile sale exact acolo unde este nevoie de el. Mai bine spus, atunci când se creează lucru mecanic într-un câmp magnetic, apare instant un impuls electric care poate fi direcționat în sistemul de energie electrică. În acest fel, vei avea lumina în casă și în curte, iar în plus vei putea folosi în siguranță și alte consumatoare de curent.

Piesele componente ale unui generator de curent

  • Motorul – reprezintă punctul forte pentru că acesta pune în mișcare generatorul. Unele generatoare electrice au o capacitate mai mare, altele mai mică, iar tu vei alege exact ce ţi se potriveşte, în funcţie de câţi consumatori ai.
  • Alternatorul – este o piesă care joacă un rol extrem de important, pentru că acesta convertește energia mecanică sau chimică în energie electrică.
  • Sistemul de combustibil – are în componența sa un rezervor pentru combustibil, o pompă, două țevi un injector și un filtru.
  • Regulator de voltaj – această componentă are un dublu rol, deoarece ajută la reglarea puterii electricității, în funcție de necesități și convertește curentul alternativ în curent direct.
  • Sistemele de răcire și eșapament – aceste sisteme au rolul de a evita supraîncălzirea generatoarelor și de a elimina fumul care se produce în timpul în care funcționează.
  • Sistemul de lubrifiere – generatoarele trebuie să fie lubrifiate în mod adecvat, pentru a funcționa corect și a împiedica apariția unor defecţiuni.
  • Bateria – este cea care conferă putere unui generator. Uneori aceasta este însoțită de un mic încărcător care are rolul de a o alimenta cu un nivel minim de energie în mod constant.
  • Panoul de control – are rolul de controla toate aspectele definitorii. Dacă este vorba despre generatoare curent moderne, acesta poate detecta cu ușurință căderile de tensiune, oprind și pornind în mod automat generatorul.
  • Cadrul/carcasa – carcasa reprezintă structura exterioară a aparatului.
Citeste si:  3 motive pentru care să investești în fondurile de indici

Dacă ai nevoie de soluții cât mai rentabile în ceea ce privește sursa de curent electric, descoperă aici oferta Endress Group, liderul în soluţii de energie electrică din România.

Portofoliul de produse al companiei cuprinde generatoare diesel sau pe benzină pentru șantier, cu carcasă sau cu șasiu, generatoare diesel sau pe gaz, încarcasate și însonorizate, generatoare pentru sudură, centrale electrice mixte grup – ups – fotovoltaic, generatoare mobile și în containere. În plus, Endress produce turnuri de iluminat și generatoare diesel pentru aplicații maritime ce pot fi montate pe vapoare sau ambarcațiuni de agrement.

Soluţiile inteligente în proiectare şi execuţie sunt concepute în aşa fel încât să răspundă nevoilor şi specificaţiilor clienţilor. Totodată, compania asigură consiliere tehnică în alegerea generatorului din oferta generoasă de produse de înaltă calitate, pentru a se mula pe cerinţele energetice ale utilizatorilor şi a le fi de folos cu pasiune şi determinare, aşa că poţi fi sigur că achiziţionezi cea mai bună soluţie pentru nevoile tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner