Ce pensie va primi Angela Merkel după ce îşi încheie mandatul de cancelar al Germaniei?

Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage din funcţie, după alegerile generale din septembrie. În acest sens, însă, aceasta va avea dreptul să ţină un birou, după ce îşi va încheia cariera politică.

În contextul financiar, cancelarul german Angela Merkel va primi lunar o pensie de aproximativ 15.000 de euro după ieşirea din funcţie, potrivit unui calcul al Asociaţiei contribuabililor germani.

Din punct de vedere legislativ, aceste drepturi la pensie, rezultă din calitatea sa de membru de lungă durată în Bundestag şi din perioada de ministru federal şi cancelar, a anunţat organizaţia.

Comparativ, Angela Merkel va primi astfel aproape jumătate din salariul actual. Cancelarul câştigă în prezent puţin peste 35.000 de euro pe lună. La fel ca toţi foştii cancelari şi foşti preşedinţi federali, Merkel va avea, de asemenea, dreptul la un birou. În plus, i se va plăti un manager de birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer.

Drepturile la pensie sunt reglementate de lege. Potrivit paragrafului 20 din Legea deputaţilor, de exemplu, Merkel ar avea dreptul la suma maximă de 65% din indemnizaţia membrilor care au stat aproximativ 31 de ani în parlament, potrivit focus. de.

Aşadar, Angela Merkel se va retrage după alegerile generale din  luna septembrie 2021.

Sursa: Businessmagazin.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata