Cum poţi lua 10 salarii de la stat, în aceeaşi lună?

– Un consilier personal al ministrului Economiei, Adriean Videanu, a  încasat nu mai puţin de 22.092 lei în luna aprilie, deşi avea un modest salariu de încadrare de 2.769 lei.

.

Aceeaşi prăpastie între salariul de încadrare şi banii băgaţi în buzunar se regăseşte şi în cazul unuia dintre secretarii de stat de la acest minister, care a încasat în aceeaşi lună 22.083 lei, deşi avea un salariu de 6.691 lei. Directorul de cabinet al lui Adriean Videanu a primit pentru aprilie de aproape şase ori salariul său de încadrare, scrie România Liberă.
.

Care sunt trucurile?

„Există un ordin de ministru în baza Codului de Procedură Fiscală, prin care se pot acorda angajaţilor stimulente ce pot ajunge la de trei ori salariul”, explică un fost director din cadrul Ministerului Finanţelor. Chiar el, anul trecut, în unele luni a plecat acasă cu 20.000 lei.

Stimulentele provin, în general, din penalităţile încasate de minister (Agenţia de Administrare Fiscală) şi din vânzări de bunuri de către direcţiile de finanţe. Aceste sume colectate de Administrarea Fiscală se transferă în proporţie de 80% la minister, unde se constituie ca stimulente. Este anormal, căci ar trebui să devină venituri la bugetul de stat”, afirmă acesta.

Metoda stimulentelor este, în special, accesibilă angajaţilor de la Finanţe, Muncă, Casa de Asigurări Sociale – instituţii care pot înregistra venituri proprii din aplicarea de amenzi şi penalităţi.

Altă şmecherie la care miniştrii Guvernului Boc închid ochii este participarea agajaţilor în tot felul de „comitete şi comiţii”, spune fostul angajat al Finanţelor. „Sunt comitete de privatizare, de acreditare sau participări ale ministrelor în diferite firme”, explică fostul director.

Citește și
3 Comentarii
  1. pensionar spune

    DACA ESTI MRMBRU PDL, FINANTATORUL EI, PUPILA UNUI SEF DE LA PDL, SI AI SI TUPEU , FARA BUN SIMT CAND MILIOANE DE PENSIONARI SUNT CONDAMNATI LA MOARTE DE BASESCU.E USOR.IN ROMANIA TOTUL SE POATE SUNTEM IN LAGAR UNDE SOARTA FIECARUI OM SARAC A FOST HOTARAT DE BASESCU, SI INBOGATIREA UNORA DE BASESCU SUI GASCA LUI.

  2. croitoru spune

    Bataie de joc ….adica trepadusii statului nu este destul ca traiesc pe corpul bolnav al poporului roman si sug sangele acestuia ….isi mai fac si rezervoare duble triple de sase sau de douasprezece ori cat sug in mod curent BASESCU sa traiasca l-am votat ca le mai rupe clanta , ca ii mai reduce , ca le mai ia pofta de mancare , dar degeaba , isi rade de noi impreuna cu ceilalti urmasi ai luiILIESCU …..HAI FRATILOR SA LE CANTAM INTENATIONALA CA CAP !

  3. gabi spune

    Buna ziua ,oare domnul ministru Videanu stie ca acum in plina criza la Termocentrala Mintia ,jud.Hunedoara, directorul Vladu Cristian ,membru p.d.l. face angajari dupa ce in urma cu doua luni s-au facut disponibilizari cu salarii compensatorii de sute de milioane?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata