România, campioană europeană la fotbal pentru persoane cu diabet

Selecționata țării noastre a câștigat pentru al doilea an consecutiv DiaEuro, Campionatul European de fotbal în sală al persoanelor cu diabet, potrivit site-ului Federației Române de Fotbal.

Campioana europeană en titre s-a impus cu scorul de 2-1 în finala DiaEuro 2015 în fața Ungariei, într-un meci disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, prin golurile marcate de Onciu și Vida. Podiumul competiției a fost completat de Croația, învingătoare cu 5-0 în fața Bosniei-Herțegovina.

România a obținut și de titlul de golgheter al competiției, prin Ionuț Onciu, jucător care a marcat în toate partidele disputate, în total 19 goluri.

DiaEuro, Campionatul European de fotbal în sală al persoanelor cu diabet, este un proiect născut din dorința de a demonstra că și persoanele cu diabet pot face sport de performanță, obținând rezultate notabile. Acest lucru este dovada faptului că persoanele cu diabet se pot implica în aceleași activități ca și persoanele fără diabet. În plus, evenimentul își propune să încurajeze activitatea sportivă în rândul persoanelor cu diabet și să ofere educație cu privire la diabet.

Campionatul de fotbal DiaEuro 2015 a fost organizat de Federația Asociațiilor Diabeticilor din România (FADR) și a fost susținut de FRF.

Prima ediție a competiției europene a avut loc în Ucraina (2012), au urmat Croația (2013), Ungaria (2014). Ediția de anul trecut a fost câștigată tot de echipa României, care va fi gazda ediției din 2016. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: frf.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata