Ai o afacere în agricultură? 5 sfaturi pentru sporirea producției

Randamentul bun al unei recolte reprezintă un obiectiv esențial pentru orice antreprenor cu interese pe segmentul agricol. Așadar, stăpânirea și implementarea cunoștințelor asociate sporirii producției trebuie să reprezinte un element central al unei astfel de activități, pe întreaga durată a anului. 

Utilizarea de noi tehnologii în agricultură, apelarea la practici de însămânțare inteligentă dar și diversificarea gamei de opțiuni, privind tratarea culturilor împotriva dăunătorilor și bolilor, reprezintă doar câteva dintre aspectele pe care fermierii trebuie să ia în calcul, dacă își doresc o producție mai bună. 

Iată alte 5 sfaturi esențiale pentru sporirea producției: 

Seamănă solul cât mai devreme posibil

Alegerea momentului potrivit pentru semănat poate reprezenta una dintre cele mai eficiente strategii, determinante pentru obținerea unor producții agricole mult mai rodnice. 

Dacă solul este pregătit din timp, nu mai amâna momentul însămânțării. O serie de verificări specifice pot fi, de altfel, realizate pentru se putea confirma faptul că solul este pregătit pentru această etapă.

Un alt sezon, o altă cultură 

Este important ca tinerii fermieri să înțeleagă pe deplin riscul plantării aceleiași culturi pe același sol, pentru o perioadă îndelungată de timp. Dezechilibrele de substatnțe nutritive din sol, prezența dăunătarilor de cultură și apariția anumitor boli pot fi determinate și de această cauză. 

Asolamentul, sau rotația culturilor, presupune împărțirea unui teren agricol în mai multe sole, fiecare dintre acestea fiind însămânțate anual cu un anumit tip de plantă, iar în urmatorii ani agricol, fiecare tip de plantă va fi repartiazat succesiv, pe o solă diferită. 

Printr-un asolament realizat în mod corect, nivelul substanțelor nutritive din sol se poate reface. De exemplu, plantele cu frunze, consumatoare de azot, vor fi înlocuite în anul următor de mazăre sau fasole, plante care preiau azot din atmosferă și îl eliberează în sol. 

Verifică la pas terenurile arabile pe care le administrezi 

Este unul dintre cele mai inspirate sfaturi pe care ți-l poate oferi un agricultor cu experiență. Analizarea “la ochi” a propriilor terenuri poate aduce la lumină probleme legate de apariția buruienilor, dezvoltarea anumitor culturi de agenți patogeni sau chiar slaba calitate a terenurilor pe care le administrezi. 

Evaluarea la fața locului și în timp real a solului îți permite să ajustezi dinamica pe anumite fluxuri de lucru, pe care compania agricolă pe care o conduci le realizează în acest moment, astfel încât problemelor din teren să poată fi abordate în mod eficient. 

Minimizarea pierderilor la fiecare hectar cultivat, prin identificarea și gestionarea corectă a problemelor din teren, reprezintă un prim pas important către obținerea unui randament mult mai bun la producțiile viitoare. 

Utilizează cei mai buni fertilizatori pentru solul tău 

Utilizarea de fertilizatori pe culturile avute în administrare reprezintă un aspect esențial pentru agenda oricărui antreprenor din domeniul agricol. 

De exemplu, fertilizarea porumbului la momentul semănatului contribuie la hrănirea semințelor cu substanțe nutritive importante, precum: potasiul, fosforul sau calciul. Descoperă oferta Plantmaster la fertilizatori și profită acum de ultimele reduceri. 

Pune pe lista de cheltuieli și cele mai bune insecticide

Producția poate fi grav afectată, atunci când plantele sunt atacate de insecte și alți dăunatori. Pentru a te asigura că acest scenariu nu se concretizează, îți recomandăm să apelezi la cele mai bune insecticide oferite de Plantmaster, în funcție de specificul culturii. 

Ai la îndemână insecticide sistemice si de contact, menite să protejeze culturile de gama variată de dăunatori ce le pot ataca. Insecticidele sunt substanțe chimice care omoară insectele dăunătoare, sau impiedică înmulțirea acestora. 

 

Insecticidele sunt clasificate în două grupe: insecticide sistemice și insecticide de contact. Substanțele insecticide sistemice au o activitate reziduală sau de lungă durată. Substanțele insecticide de contact nu au o activitate reziduală. 

 

Ține cont de aceste 5 sfaturi, pentru a putea asigura un cadru optim pentru obținereaa unor randamente mult mai bune ale producției, la fiecare hectar avut în adminsitrare! 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata