3 moduri prin care sa afli informatii sigure despre mersul trenurilor

27

Trenul este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport, avand avantajul de a face legaturi rapide intre orase aflate la distanta mare intre ele.

Mersul trenurilor nu sufera des modificari majore, insa acest lucru este influentat si de sezon (vara, sunt mai multe trenuri catre litoral) si de fluxul de pasageri de pe anumite rute.

Atunci cand planuiesti o calatorie cu trenul, este foarte important sa te informezi cu privire programul acestora si sa iti cumperi bilet din timp (cu cateva zile inainte sau o saptamana ar fi ideal), deoarece, pe unele trasee, trenurile sunt foarte aglomerate. De unde te informezi corect? Iti oferim 3 optiuni pe care le poti folosi.

Mersul trenurilor online

Poti accesa cu incredere site-urile online care iti prezinta datele oficiale despre mersul trenurilor CFR. De aici, vei afla informatii precum variantele de tren de pe ruta dorita si la ce ora sunt plecarile si sosirile.

Aceasta optiune te ajuta sa castigi timp si iti ofera posibilitatea de a cauta la orice ora doresti datele care te intereseaza, indiferent de locul in care te afli.

Birourile de informatii din gari

Aceasta varianta presupune sa te deplasezi la gara, lucru care nu este tocmai confortabil decat daca stai aproape de ea sau esti in trecere prin zona. Trebuie sa stii ca unele birouri de informatii, in functie de compania feroviara, nu au program non-stop.

Totusi, odata ajuns in gara, poti arunca o privire si pe tabelele care contin toate plecarile si sosirile trenurilor. Daca nu esti obisnuit cu ele, acestea pot fi greu de inteles, insa, cu atentie si rabdare, vei gasi informatiile care te intereseaza.

Telefonic

Sa suni direct la biroul de informatii este o varianta sigura. Numarul de telefon il poti gasi pe internet, insa este posibil ca apelul sa fie preluat destul de greu. Poti opta pentru aceasta solutie daca iti ofera un plus de incredere sa discuti cu cineva despre informatiile dorite.

Daca preferi sa suni in loc sa folosesti internetul, este bine sa ai la indemana o foaie si un pix pentru a nota plecarile trenurilor catre destinatia dorita, astfel incat sa nu fii nevoit sa repeti, ulterior, apelul.

Orice varianta ai alege, important este sa afli informatiile cautate. Tine cont ca, alegand un site online despre mersul trenurilor, castigi timp pretios si poti cauta oricand vrei diverse rute. In schimb, daca preferi un contact direct cu un reprezentat al companiei feroviare, poti suna sau merge direct in gara pentru a afla ce te intereseaza.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata