Călătoria cu autocarul în străinătate şi siguranţa bagajelor

Călătoria cu autocarul este, în majoritatea cazurilor, destul de plăcută, dar în funcție de țara în care oamenii călătoresc, siguranţa bagajelor ar putea necesita un pic mai multă precauție din partea pasagerilor. Călătoriile cu autocarul pe distanțe mai lungi precum un transport Germania România sunt din ce în ce mai multe, deoarece tot mai multe persoane preferă autocarul pentru a ajunge rapid și confortabil la destinaţie.

Persoanele care planifică călătorii mai lungi, precum plecări Germania în interes de serviciu, acasă la cei dragi sau în vacanţă, vor dori să ia cu ei bagajele potrivite. Însă pot exista persoane răuvoitoare care pot profita de felul în care sunt manipulate bagajele. Ce trebuie făcut în acest sens?

Siguranţa în timpul călătoriei, o preocupare comună

Primul și cel mai important lucru este ca pasagerii să se asigure că aduc toate obiectele de valoare și documentele în autocar și le păstrează aproape de ei pe parcursul întregii călătorii. Majoritatea transportatorilor vor permite călătorilor aducerea bagajelor de mână în autocar, cu condiţia să nu îi stânjeneasca pe ceilalţi călători.

Dacă un conducător auto susține că bagajul de mână este prea mare pentru a-l aduce în autocar, pasagerul trebuie să se supună, deoarece prima și cea mai mare preocupare și obligație a conducătorului auto este întotdeauna siguranța pasagerilor – poate fi un motiv pentru care un șofer nu ar permite o anumită dimensiune de valiză / geantă în autocar.

Există câteva iniţiative pe care fiecare călător ar trebui să le pună în practică, deoarece siguranţa în timpul călătoriei nu trebuie să fie doar în sarcina conducătorului auto. Lăsarea bagajelor în cala autocarului nu este în mod normal o problemă, dar pentru a evita pierderea bagajelor, sunt recomandate următoarele măsuri de precauție:

Punerea unei etichete vizibile cu adresa și datele de contact în caz de pierdere. Dacă autocarul are mai multe opriri pe drum, pasagerul trebuie să fie atent la persoanele care coboară la acele stații, mai ales dacă par suspecte.

Bagaj pierdut sau furat?

Din fericire, furturile de valize, în majoritatea țărilor, nu sunt de îngrijorat, dar oameni cu mai puține intenții bune se pot găsi peste tot, așa că a fi vigilent nu este niciodată o idee proastă!

Atunci când călătoresc, se întâmplă ca oamenii să aibă valize care seamănă și, adesea unii pasageri iau valiză greșită. Evident, este enervant, dar valiza este întotdeauna returnată. O altă situaţie este atunci când se călătoreşte pe un traseu cu opriri si unele persoane coboară pentru a lua intenționat valiza „greșită”.

 

Dacă se întâmplă ca bagajul să fie furat, pasagerii trebuie să raporteze bunurile furate poliției cât mai curând posibil; atunci când fac acest lucru, să solicite şi o copie a raportului poliției, astfel încât să aibă o documentație pentru raportarea incidentului către compania de transport și, eventual, ulterior către compania de asigurări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata