7 cuțite de care ai nevoie în bucătăria ta, pentru preparate perfecte

35

Bucătăria este un întreg univers care merită explorat la maxim. Fie că ești un bucătar profesionist și petreci foarte mult timp, gătind, fie că intri în bucătărie doar uneori, dar pui multă pasiune în prearatele tale, ai nevoie de ustensile care să te ajute în totalite. 

Deși s-ar putea să crezi că nu ai nevoie de 8 cuțite diferite în bucătăria ta, de fapt, acestea sunt de un real folos, pentru că ele sunt proiectat pentru sarcini specifice. Acest lucru îți va ușura munca și îți va garanta rezultate umitoare și rapide. 

Iată deci, 7 cuțite pe care, ar trebui să le ai în bucătăria ta, pentru a obține preparate reușite, de fiecare dată, într-un timp scurt. 

Alege să cumperi aceste cuțite profesionale, împreună cu un suport magnetic elegant, de pe Maranc.ro, pentru un aspect deosebit  și o utilizare ușoară, și bucură-te de calitățile de excepție a, fiecăruia dintre ele. 

 

Cuțitul bucătarului

Unul dintre acele cuțite versatile, este unul dinte cele mai folosite și iubite cuțite de bucătărie, care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie. 

Îl poți utiliza pentru mai multe sarcini în bucătărie  și îți aduce acel sentiment de bucătar profesionist, ori de câte ori îl folosești. 

 

Cuțitul pentru friptură

Dacă ești un iubitor de friptură, cu siguranță apreciezi o bucată de carne perfect tăiată. 

Mirosul delicios pe care îl emană atunci când o porționezi și felul în care cuțitul trece prin fiecare felie, va fi o încântare pentru tine. 

Deși poți face această manevră cu orice cuțit, cuțitul pentru friptură, este proiectat pentru această manevră, deci te vei bucura de cele mai frumoase rezultate. 

 

Cuțitul Santoku

Adesea confundat cu cuțitul bucătarului, de fapt santoku este un cuțit japonez, diferit de cuțitul bucătarului. 

Utilizat de către foarte mulți bucătari, acesta are un beneficiu suplimentar față de cuțitul bucătarului, datorită faptului că te ajută în tocare. Tăierea cu a acest tip de cuțit se face în sens invers, adică de la vârf înspre mâner. 

 

Cuțitul pentru pâine

Poți apela la pâinea direct feliată, dar dacă iubești pâinea caldă, fie că ai copt-o tu sau ai cumpărat-o caldă, felierea acesteia este o adevărată încântare. 

Pâinea proaspătă și moale nu poate fi feliată cu orice tip de cuțit, în special atunci când îți dorești să obții, acele felii perfecte, fără a deteriora forma pâinii. Așadar un cuțit pentru pâine, îți va fi de un real folos și te vei bucura de acest moment, cu siguranță.

 

Cuțitul pentru feliat

Cuțitele pentru feliat sunt destul de asemănătoare cu cuțitele pentru pâine, doar că lama acestora nu este zimțată, ci dreaptă. În plus, vârful lor este ascuțit. 

Acestea sunt perfecte atât pentru carnea deja gătită, pentru a felii perfecte de mezeluri, dar și pentru fructe sau legume moi. 

 

Cuțitul pentru dezosat

Dacă iubești să dezosezi singur carnea, cuțitul pentru dezosat este instrument potrivit pentru această manevră. Deși pare destul de complicat să scoți carnea de pe os, lucrurile sunt foarte simple, atunci când, te folosești de un cuțit care este conceput pentru aceast proces, în bucătărie. 

Lama acestui cuțit este foarte subțire și fexibilă, ceea ce îți permite să aduci în farfuriile tale, bucăți de carne, porționate perfect. 

 

Cuțit pentru decojire

De câte ori ai avut nevoie de roșii decojite sau de fructe pe care să le foloseși în preararea sosurilor tale, sau în decorul farfuriei? Decojirea legumelor sau fructelor moi, poate fi o adevărată provocare, dacă nu ai un astfel de cuțit, care să te ajute. 

Bineîneles că te poți folosi și de un alt cuțit, în acest proces, dar de ce să nu faci lucrurile mult mai simple pentru tine? 

 

Alege să te folosești în prepararea meniurilor tale de toate aceste cuțite, pe care le găsești pe maranc.ro,  și vei fi surprins, cât de aspectuoase și delicioase vor fi preparatele tale. În plus, aici contează și confortul tău. Iar aceste cuțite îți vor oferi un confort sporit. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata