Achizitionarea unei case – o investitie cu amortizare continua

Casa – O investitie cu amortizare

Românii par să caute cele mai noi şi inovatoare modalităţi în care îşi pot investi bugetul cu rezultate pe termen lung. Uneori, însă, căutările au rezultate atât de simple încât ele sunt ignorate. Acestea pot duce chiar la locuinţa în proprietate personală.

Potrivit unui studiu publicat de către Reveal, stabilitatea financiară este cea de-a doua principală nevoie psihică a românilor, după momentele petrecute cu familia şi prietenii. Serviciul este o parte esenţială a vieţii noastre într-o proporţie mai mare decât ar părea. Circa 71% dintre femei sunt mai fericite atunci când sunt la muncă, la fel ca 68% dintre bărbaţi. Acestea sunt intervalele orare în care oamenii îşi afişează împlinirile şi achiziţiile şi vorbesc despre planuri, obiective atinse şi provocări.

Concentrarea pe locuinţă

Totuşi, proporţia dintre serviciu şi casă ar trebui să încline balanţa în direcţia opusă. Rezultatele studiului de mai sus arată că românii încă privesc stabilitatea financiară ca pe un scop pe care încă nu l-au atins. De aceea, unii români caută forme de investiţii care să ofere rezultate pe termen lung.

O investiţie care îţi oferă rezultate este chiar locuinţa. Piaţa imobiliară este oscilantă, aşa că rezultatele vor veni, dacă le cauţi la momentul potrivit. Locuinţa îţi oferă rezultate constante, deoarece poţi locui în ea sau o poţi închiria. Apoi, la nevoie, poţi căuta momentul oportun să o vinzi. Totodată, locuinţa este un bun palpabil, aflat într-o zonă al cărei potenţial se poate dezvolta în funcţie de clădirile care se construiesc în apropiere.

Care sunt locuinţele căutate

Iată trei dintre locuinţele cu potenţial imobiliar în 2018 pe care le poţi adapta şi amenaja potrivit gusturilor tale.

  1. Casa la curte suficient de departe de oraş, dar de la care poţi ajunge în centru rapid. Există case în Pipera de vânzare care îţi oferă şi un drum scurt până la serviciu, dacă sediul firmei se află în acest cartier.
  2. Pe piaţă sunt disponibile ansambluri rezidenţiale în Bucureşti care pot fi alese în funcţie de cartierul pe care ţi-l doreşti. Acestea pot fi amplasate astfel încât să fie ferite de aglomeraţia traficului sau te pot ţine la curent cu noutăţile prin zonele centrale şi vizibile pe hartă.
  3. Complexurile în care îţi poţi găsi o casă de vânzare Băneasa aflată într-o zonă relaxată, care să îţi inducă sentimentul de reşedinţă rurală, fără să te îndepărteze de accesibilitatea de a ajunge rapid în zonele în care ai nevoie să te deplasezi.

Locuinţele în 2018

Complexurile rezidenţiale se dezvoltă şi în acest an şi le oferă cumpărătorilor mai multe tipuri de apartamente sau case din care îşi pot alege. Preţurile sunt competitive, aşa că acest gen de investiţii vor reflecta calitatea pe care ţi-o doreşti de la ele.

Investiţiile în locuinţe par învechite şi nesigure. Piaţa a demonstrat că se poate restabili după momente temporare de cumpănă şi poate oferi rezultate pe termen lung. Între timp, locuinţele pot fi folosite şi pot chiar să genereze venituri pentru proprietarii lor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata