Cabină de duș vs. cadă – care sunt avantajele fiecăreia?

87

În amenajarea unei locuinței, în special a băii, orice decizie ai lua va fi una grea. Dacă într-o baie de dimensiuni generoase este mult mai ușor să ai spațiu de manevră, în cazul uneia de dimensiuni reduse lucrurile se complică destul de mult. E drept că producătorii de mobilier și designerii îți pot oferi o serie de sfaturi pentru eficientizarea spațiului, însă când vine vorba de despre cadă sau duș totul se transformă într-o dilemă.

 

Dacă bugetul este unul consistent, iar baia este generoasă, lucrurile se simplifică. În cazul uneia de dimensiuni reduse, însă, singura modalitate de a eficientiza spațiul este să alegi o cabină de duș.

 

Modelele actuale de cabine de dus oferă mai mult spațiu, au tehnologii moderne, pe când cada înseamnă relaxare și mai mult confort. Cabina de duș este o variantă pentru persoanele tinere, active, care nu au timp de pierdut cu ritualul de îngrijire. La polul opus, cada este pentru persoanele tradiționaliste, care adoră să își ofere momente de relaxare în apă fierbinte.

 

Dacă baia are dimensiuni generoase, o idee extrem de interesantă ar fi amplasarea unei căzi, dar și a unei cabine de duș. Pentru a fi mai ușor racordate la rețeaua de apă și canalizare, o bună variantă ar fi amplasarea lor pe același perete.

 

O altă idee de design ar fi să împărțiți baia în două zone, separate de un perete din rigips sau de sticlă. În prima zonă se montează cabina de duş, pentru un acces facil, iar în cea de-a doua, pentru mai multă intimitate, să se amplaseze cada.

Avantajele cabinelor de duș

Cabina de duș, pe care o poți achiziționa de la Sanotechnik, are o mulțime de avantaje. În primul rând, ocupă mai puțin spațiu decât casa, se instalează extrem de ușor (dat fiind că vine cu toate racordurile necesare), asigură un consum redus de energie, deci și facturile la utilități vor fi mai mici.

 

De asemenea, trebuie menționat faptul că spălarea cădiței de duș se face foarte rapid, cu detergenţi pentru emailuri, fibră de sticlă şi plastic, iar pereţii, cu detergent pentru geamuri şi sticlă. Trebuie menționat că pacienții care suferă de deficienţe locomotorii se vor descurca mai uşor cu o cabină de duş. Mai mult, cabina de duș poate fi proiectată și personalizată în funcție de fiecare interior.

Avantajele pe care o cadă le oferă

Și cada prezintă numeroase avantaje. Punctele sale forte sunt, cu siguranță, confortul și relaxarea, la care se adaugă dorința de a petrece mai mult cu sine. Ultimele tendințe arată faptul că baia este privită ca un sanctuar, deci sunt persoane care nu concep să nu aibă o cadă.

 

În plus, în funcție de design-ul ales, pe piață există și modele retro, ale căror forme speciale sunt destul de solicitate de clienți. Astfel, căzile pot avea diverse forme, materiale și mărimi, motiv pentru care se potrivesc oricăror amenajări, preferinţe şi bugete.

 

Spre deosebire de cabina de duș, montajul este mult mai facil, dat fiind că este vorba despre o singură piesă. Mai mult, o cadă reduce în mod semnificativ riscul de a apărea scurgeri şi infiltraţii.

 

Modelele mai vechi de căzi, cele create din ceramică, alamă sau fontă pot fi recondiţionate. Chiar există multiple soluţii şi pentru emailat acolo unde suprafaţa căzii a avut de suferit. În plus, cada poate fi zidită, hidroizolată şi finisată cu plăci ceramice în funcţie de preferinţele fiecăruia.

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News