Cum alegi cel mai bun mobilier pentru baie

Deși pare o operațiune mai simplă decât în restul locuinței, mobilarea băii poate ridica unele probleme, dacă nu ții cont de anumite aspecte. Ca să nu ajungi într-o astfel de situație, ți-am pregătit un mic ghid pentru alegerea celui mai bun mobilier pentru baie, pe care te invităm să-l parcurgi cu atenție.

Stabilește un buget

În primă instanță, trebuie să te decizi cât vrei să cheltuiești pentru mobilarea băii sau să îți faci un calcul pentru a vedea câți bani ai la dispoziție. După ce ți-ai stabilit bugetul, fă un mic studiu de piață, pentru a vedea prețurile pieselor de mobilier pe care vrei să le achiziționezi. Dacă te încadrezi în buget, totul este perfect; în caz contrar, trebuie să faci unele mici ajustări: fie mai pui niște bani în plus, fie tai de pe listă anumite piese sau cauți variante mai ieftine.

Ține cont de calitatea materialelor

Baia este un spațiu cu proprietăți diferite față de restul camerelor, de aceea și mobilierul trebuie să fie unul special, adaptat condițiilor specifice. Umiditatea și căldura sunt printre principalii factori care pot afecta mobila din baie. De aceea, trebuie să fie fabricată din materiale cu anumite proprietăți, care le fac rezistente în astfel de condiții. Cele mai bune materiale pentru o mobilă de baie sunt lemnul tratat special și plăcile aglomerate din fibre de lemn, cunoscute mai bine sub denumirea de „plăci MDF”.

Dimensiunea băii

Înainte de a comanda piesele de mobilier, măsoară dimensiunile băii, pentru a fi sigur că ai făcut alegerea potrivită. Dacă ai o baie de mici dimensiuni, nu trebuie să înghesui aici mai multe piese de mobilier pentru, că în final, vei rămâne fără spațiu în interior. În acest caz, cele mai potrivite sunt dulapurile și rafturile suspendate, care îți asigură suficient spațiu pentru depozitare, lăsându-ți totodată loc să te desfășori. În băile mari, poți jongla mai ușor cu spațiul, amenajând interiorul așa cum îți dorești. Într-o astfel de baie își găsește loc un dulap soldat, un cabinet cu oglindă, corpuri suspendate și chiar câteva ghivece. 

Ține cont de numărul utilizatorilor  

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere când alegi mobila pentru baie se referă la numărul membrilor familiei. În cazul uneia mai numeroase, mobilierul băii trebuie să fie adaptat, astfel încât fiecare să aibă propriul spațiu pentru depozitarea lucrurilor personale. În al doilea rând, contează și nevoile membrilor familiei. Spre exemplu, o familie în care sunt și copii va avea nevoie de un spațiu pentru depozitarea jucăriilor fără de care cei mici nu intră în cadă. Mai poate fi nevoie de un raft special destinat cosmeticelor și truselor de machiaj, dar și de un spațiu în care bărbații să-și țină ustensilele de bărbierit și celelalte produse de îngrijire personală.

 

Alege o mobilă în ton cu stilul locuinței

Nu în ultimul rând, când alegi mobila pentru baie trebuie să ții cont și de stilul în care ți-ai amenajat locuința. Baia trebuie să se încadreze în același stil, așa că mobila joacă un rol esențial. Astfel, într-o locuință dotată la cele mai noi standarde, în baie vei găsi lavoare moderne de la producători de top, instalații sanitare de ultimă generație și un mobilier de calitate cu un design avangardist. Este evident că o astfel de baie nu s-ar potrivi deloc într-o locuință amenajată în stil rustic pentru că va contrasta cu restul încăperilor.

 

Acestea sunt, pe scurt, cele mai importante detalii pe care trebuie să le ai în vedere când îți alegi mobila pentru baie, așa că ține cont de ele și vei fi mulțumit de rezultat.

  

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata