Cum să ai grijă corect de parchetul tău

Probabil fiecare dintre noi are parchet în cel puțin o încăpere din locuință. Este important să oferim o atenție sportită acestui tip de pardoseală, de fapt pardoselii în general, chit că este lemn masiv sau stratificat. Și pentru că probabil și tu ai în casă parchet te-ai întrebat: dar oare cum să îl fac mai rezistent în timp iar în același timp să fie și frumos și curat? Uite câteva trucuri naturale care te pot ajuta.

În momentul în care cumperi parchetul, plăcile de parchet sunt gata finisate, ori cu lac tratat UV, ori cu uleiuri naturale pe bază de apă. Plăcile nu au formaldehidă sau alte substanțe dăunătoare. Așadar, ele nu sunt periculoase pentru atmosfera locuinței. Odată cu trecerea anilor, parchetul poate să își piardă din strălucire și din aspectul său natural, dacă nu este corect îngrijit și curățat. Dacă te-ai întrebat vreodată cum faci parchetul să arate din nou ca la început, acum este momentul să aflii:
Uite câteva trucuri naturale care te vor ajuta să ai din nou un parchet curat și strălucitor:

Atunci când ai parchet, este indicat să pui și minim două covorașe: unul la intrarea în casă, iar altul pe hol. Așadar, praful dar și mizeria de afară nu vor putea să intre în casă. Pune bucăți de pâslă, sub picioarele mobilierului pentru a proteja parchetul de zgârieturi și urme inestetice.

Nu umbla cu pantofi cu toc pe pardoselile din lemn.
De asemenea, nu folosi cantități mari de apă pentru curățarea parchetului. Dacă cumva ai vărsat apă pe parchet, șterge imediat zona respectivă cu o cârpă.
Este de preferat să elimini posibilele pete cât încă sunt proaspete, cu apă și o cârpă uscată. Mai poți încerca un amestec de 1:10 oțet și apă. Nu utiliza produse ce conțin amoniac.

Pentru întreținerea zilnică a parchetului, este îndeajuns doar să aspiri parchetul și să îl cureți cu un mop puțin umezit. În acest fel, suprafața lui se va putea usca rapid, fără să rămână pete lăsate de picăturile de apă. Folosește o lavetă umezită într-o soluție de curățare zilnică (PH 6-8) pentru a curăța zonele murdare, după care usucă zonele cu o cârpă moale și uscată. Poți folosi de asemenea un sistem special cu dozare și pulverizator încorporat.

Utilizează produse de curățat parchetul în funcție de materialul lui, în special în cazul pardoselilor din lemn uleiate. Ferește-te să folosești produse de curățat pe bază de ceară, deoarece acestea strică odată cu timpul finisajul inițial al pardoselii.
Utilizează produse de curățat pentru parchet profesionale, create pentru a da rezistență în timp acestuia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata