Sisteme inovatoare pentru încălzirea locuințelor

În prezent, ne sunt puse la dispoziție mai multe soluții pentru încălzirea locuințelor noastre. Majoritatea dintre noi aleg să meargă pe cel mai sigur traseu pe care îl cunosc și apelează la centralele termice pe gaz deoarece sunt cele mai simple sisteme pe care aceștia le pot monta într-un apartament și sunt deja suficient de educați încât să poate administra singuri sistemul.

Dacă ți-aș spune că există și soluții care schimbă puțin jocul? Care sunt mai eficiente și care dau rezultate mai bune?

Sistemele de încălzirea prin pardoseală

Încălzirea în pardoseală are un număr semnificativ mai mare de avantaje decât de dezavantaje. Dacă ar fi să trecem în revistă toate aspecte care te-ar convinge să apelezi la un astfel de sistem, probabil nu am avea suficient spațiu în acest articol. Ceea ce trebuie să înțeleagă utilizatorul de rând este că încălzirea în pardoseală oferă anumite lucruri pe care niciun alt sistem nu poate.

Un astfel de sistem de scapă imediat de toate componentele unui sistem clasic. Adică nu vei mai avea probleme cu spațiul ocupat de caloriferele care trebuie montate în fiecare cameră. Nu va mai fi nevoie să montezi și să demontezi mereu caloriferele atunci când trebuie schimbate. Să nu mai vorbim de senzația pe care ți-o oferă acest sistem. Căldura pleacă direct de la tălpi. Este o adevărată revoluție a simțurilor și generează și facturi mai mici la energie.

Puffer pentru colectarea agentului termic

În general utilizat la sistemele de încălzire care chiar sunt puse la treabă pe timpul sezonului rece, acest Puffer sau Rezervor de acumulare cum i se mai spune în termeni tehnici este o adevărată binecuvântare pentru cei care au de încălzit o suprafață mai mare sau trebuie să pornească și să oprească sistemul de încălzire de foarte multe ori datorită diferențelor de temperatură care pot apărea de la o zi la alta.

Un Puffer igienic Woody, deși firma contează mai puțin, este responsabil pentru colectarea agentului termic și păstrarea acestuia la o temperatură potrivită pentru încălzirea sistemului. Dacă el are deja colectat agentul termic, evident că sistemul central de încălzire nu va mai fi atât de solicitat și nu va mai trebui să intre în funcțiune pentru orice nevoie sau consumator mici.

Panourile radiante

Panourile radiante fac exact ceea ce spune și numele. Radiază. Și nu de frumusețe, ci de căldură. Panourile radiante pot fi de dimensiuni diferite și pot fi amplasat pe pereții camerelor sau chiar pe tavan. Ceea ce fac aceste panouri este să încălzească direct obiectele sau chiar oamenii care intră în contact cu raza lor de acțiune. Spre deosebire de un calorifer clasic care ar fi trebuit să încălzească tot aerul dintr-o încăpere, panoul radiant elimină acest proces, scade consumul și evident reduce facturile.

Concluzie

Deocamdată, soluțiile clasice de încălzire au cam pierdut lupta cu ceea ce am fi putut spune o dată că sunt sisteme din viitor și că este puțin probabil să le vedem în funcțiune. Suntem în prezent, iar centralele termice pe gaz clasice pierd tot mai mult teren în fața unor soluții mult mai simple.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata