Ambalarea produselor fragile – pași pentru ca produsele tale să ajungă intacte la destinatar

49

Dacă ai un magazin online, știi cât de important este ca produsele oferite clienților să ajungă intacte. La fel se întâmplă și când primești tu diverse colete, ca urmare a comenzilor către alte magazine online. În ambele cazuri, prioritară este găsirea celei mai bune materiale de ambalare produse asa cum sunt si cele de pe AMBALARE.COM, astfel încât manipularea, chiar și agresivă sau în condiții meteo nefavorabile să nu afecteze integritatea produsului.

 

Dacă oferi spre vânzare produse fragile, precum obiecte din sticlă și porțelan sau tablouri, ambalajul ales trebuie să fie de calitate, corect aplicat, marcat cu “FRAGIL” pe toată dimensiunea coletului, astfel încât manipularea să se facă cu mai multă grijă.

Și totuși, cum trebuie făcută ambalarea produselor fragile?

Deși coletele sunt marcate cu “FRAGIL”, de cele mai multe ori, având un volum ridicat de colete, în depozite nu se ține seama de această ștanță. Iar astfel, ambalarea este importantă și revine exclusiv în responsabilitatea expeditorului. 

 

În ceea ce privește protecția exterioară, optează pentru cutii de carton. Deși ai putea fi tentat de un cost mai mic să alegi cutiile din carton într-un singur strat, trebuie să știi că rezistența este mult mai mică la impact și la umiditate. De aceea, se recomandă modelele din carton dublu-stratificat, create din materiale mult mai solide, care nu se deformează ușor la manipulare, depozitare și transport.

 

De asemenea, când trimiți colete cu produse delicate este important să umpli golurile din cutie  pentru a preveni mișcarea acestora și deteriorarea la impact. În acest sens, o bună soluție poate fi hârtia cerată.

 

Hârtia cerată este perfectă pentru ambalarea individuală a fiecărui produs în parte, dar oferă și o mai bună protecție împotriva umezelii și a temperaturilor. La fel de utile sunt și foliile cu bule, o variantă puțin mai scumpă, dar care conferă izolarea produselor casante și previne spargerea acestora.

 

Din punct de vedere estetic câștigă hârtia creponată, dar se dovedește utilă și pentru a păstra forma coletului intactă, indiferent dacă sunt plasate cutii mai mari sau mai grele peste acesta. Paharele se învelesc în hârtie creponată, pentru a preveni zgârierea acestora. 

 

În cazul unor produse foarte sensibile, perluțele cu aer sunt o bună variantă. Acestea se umflă în funcție de spațiul rămas gol în cutie, singurul dezavantaj fiind reprezentat de faptul că este nevoie de un aparat pentru umflarea acestora, disponibil la un pret mare.

 

Cea mai puțin costisitoare modalitate de a umple golurile din colet și de a evita spargerea este reprezentată și de bilele din spumă, o variantă ce își va dovedi eficiența în cazul mânuirii defectuoase a coletului, dar și în caz de umezeală excesivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata