Volkswagen investeşte 170 milioane de euro pentru o construi o fabrică în Algeria

Volkswagen va investi 170 milioane de euro pentru a construi o fabrică în Algeria, care va avea o capacitate de producţie de 100.000 de maşini pe an, în special modelele Polo, Skoda Octavia şi Amarok, a anunţat publicaţia în limba arabă Al Mihwar, citată de portalul de ştiri Emirates 24/7.

Oficialii Volkswagen s-au întâlnit marţi cu ministrul algerian al Industriei, Abdul Salam Bushoarb, în capitala Alger, şi au prezentat cererea oficială privind construirea unei fabrici în provincia Relizane din nordul ţării.

Producţia uzinei va începe în 2017, iar VW va primi subvenţii similare celor de care au beneficiat producătorii auto francezi Renault şi Peugeot, a afirmat Murad Alami, director general al Sovac, reprezentanţa Volkswagen în Algeria. Acesta nu a precizat data lansării proiectului, dar a explicat că uzina se va întinde pe o suprafaţă de 150 de hectare şi va duce la crearea a 5.300 de locuri de muncă.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de maşini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata