Techcelerator dă startul celei de-a treia ediții a Scale Match, eveniment de matchmaking regional dedicat start-up-urilor high-tech

Programul targetează 30- 40 de start-up-uri de Fintech, AI, SaaS și HealthTech din 16 țări

Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru start-up-uri de tehnologie, lansează a treia ediție a Scale Match, prima platformă regională de matchmaking care facilitează accesul start-up-urilor de tehnologie la finanțare și la parteneri strategici. Pentru evenimentul care va avea loc online pe 28-29 septembrie vor fi selectate 30 – 40 de echipe.

Companiile se pot înscrie până pe 22 septembrie pe platforma F6S. La eveniment vor fi analizate punctele forte ale produsului și ale echipei, oportunitățile identificate, obiectivele de investiții și de parteneriat aferente.

Scale Match este un program conceput pentru start-up-uri în faza de extindere, aflate înainte sau după o rundă de finanțare. Programul vizează dezvoltatorii de soluții HealthTech, Fintech, SaaS și AI aflate în etapa Market Ready.

Accesul la investitori poate fi un proces de lungă durată și stresant pentru fondatori. Cold emailing-ul dă rar rezultate satisfăcătoare, iar așteptarea unui răspuns este deconcertantă. De aceea este întotdeauna o idee bună să lucrezi cu un accelerator de afaceri cu track record. Să faci parte din familia Techcelerator aduce avantaje nete, din toate punctele de vedere ale dezvoltării  businessului tău într-un interval de timp semnificativ redus și, mai ales, îți oferă o cale mult mai scurtă către runda de investiții de care ai nevoie. Acesta este scopul programului Scale Match. Noi ne conectăm sistematic cu cele mai active fonduri de investiții din Europa, și nu numai, și le prezentăm cele mai bune produse pe care le identificăm la nivelul SEE. Este modul nostru de a contribui la susținerea inovării tech în regiune.

Pentru a fi eligibile pentru programul Scale Match start-up-urile trebuie să aibă soluții scalabile la nivel internațional, un model de business sustenabil și o echipă puternică. Ne adresăm start-up-urilor aflate în două etape distincte de dezvoltare: pe de o parte start-up-urilor care au tracțiune și care vor avea nevoie de capital în viitorul apropiat și, pe de altă parte, scale-up-urilor care caută investiții , menite să le asigure o bază solidă pentru creștere”, afirmă Cristina Țoncu, Program Manager și co-fondatorTechcelerator.

Programul se adresează companiilor tip start-up și scale-up din 16 țări: România, Bulgaria, Slovenia, Georgia, Armenia, Turcia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Macedonia de Est și Tracia, Moldova și Turcia.

Toate aplicațiile primite pentru Scale Match vor fi luate în considerare și pentru celelalte programe și activități organizate de Techcelerator în decursul anului.

Primele două ediții Scale Match au însemnat: 128 de aplicații, din 25 de țări, 34 investitori și corporații din 14 țări, 216 întâlniri de matchmaking în cadrul a două zile de conexiuni și parteneriate pentru investiții. Au fost selectate 52 de start-up-uri.

Despre Scale Match

Scale Match își propune să dezvolte ecosistemul start-up-urilor de tehnologie din regiunea Europei de Sud-Est, oferind antreprenorilor oportunitatea să se conecteze cu investitorii potriviți și să construiască parteneriate strategice cu corporații din domenii relevante acestora. Pe de altă parte, investitorii au posibilitatea de a intra în contact cu soluții și companii inovatoare, potrivite portofoliului de investiții sau tipului de business.

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adresează start-up-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, și altele. Techcelerator beneficiază de suportul strategic oferit de GapMinder VC și colaborează și cu alți investitori locali și europeni pentru a susțne ecosistemul tech local.

Despre GapMinder Venture Partners BV
GapMinder este un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari, care investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Partenerii GapMinder au o abordare directă ca investitori, ajutând companiile să crească prin consultanță strategică și implicare directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă și disciplina financiară. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo sau Planable. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Despre Fondul European de Investiții

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În

România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.