Cum poţi obţine un decor modern folosind ţevi metalice

Țevile metalice nu sunt privite adesea ca fiind cele mai potrivite materiale pentru decorare, însă există cazuri particulare în care acestea reușesc să suplinească cu succes materialele tradiționale. Iată câteva idei de decoruri moderne, pe care le poți obține folosind țevi metalice, astfel încât acestea să se integreze cât mai bine în peisaj. 

Decoruri specifice stilului industrial

Stilul industrial a început să fie preferat de către mulți utilizatori, în mare parte datorită faptului că e un stil de amenajare relativ simplist, pentru care nu ai nevoie de prea multe lucruri. Tot ce ai nevoie este să achiziționezi tevile dreptunghiulare de pe site-ul Mathaus dar și celelalte materiale necesare pentru decor, precum placaje, scânduri, etajere sau accesorii de prindere. 

Poți să realizezi aproape orice corp de mobilier folosind țeava metalică, deoarece aceasta va avea o rezistență suficientă, care îți va permite să te bucuri de produsele realizate pentru foarte mult timp.

Poți construi o multitudine de elemente care să aibă la bază țeava metalică, începând de la corpuri de mobilier de susținere, precum etajere, dulapuri sau alte tipuri de corpuri necesare pentru a stoca anumite element și până la picioare pentru paturi sau canapele, realizate desigur în același stil. 

Țeava metalică poate fi vopsită sau poate fi folosită ca atare, cu aspect zincat, deoarece ea se poate potrivi foarte bine în peisajul arhitectural specific stilului industrial. Practic, țeava nu va face notă discordantă tocmai pentru că este un element de construcție în sine, un element folosit cu precădere în construcții industriale, drept pentru care potrivirea la nivel arhitectural va fi perfectă. 

Dacă intenționezi să amenajezi o locuință în stil industrial, atunci ia în calcul și piesa de rezistență a acesteia și anume conlucrarea vizuală la nivel de metal și cărămidă, prin inserarea unor decoruri murale folosind fie cărămidă aparentă, fie cărămidă uzuală. Vei vedea că un astfel de perete, poziționat cu precădere în zonele cu trafic, va atrage atenția destul de mult și cu siguranță va fi apreciat tocmai pentru stilul ușor extravagant, ieșit din comun.

Decoruri specifice stilului scandinav

Deși în acest stil întâlnim o serie de elemente moderne de decor, care au o anumită eleganță, pe alocuri pot fi observate și elemente care pot fi modelate cu ajutorul țevii metalice. În funcție de secțiunea acesteia, poți obține piese de mobilier sau suporturi pentru acestea, picioare pentru canapele sau chiar pentru scaune moderne de bucătărie.

Pentru că vorbim despre simplitate, țeava metalică aduce cu sine exact acest aspect, fiind cu adevărat unul dintre materialele care se pretează foarte bine amenajărilor de durată. Spre deosebire de alte materiale similare, precum plasticul (oricât de dur ar fi acesta), țeava metalică oferă rezistențe punctuale majore: rezistență la coroziune, la umiditate, la compresiune, întindere sau flambare, rezistență la foc și nu în ultimul rând rezistența la uzură zilnică.

Ce ar trebui să știi înainte de a folosi țeava metalică pentru amenajare?

Este indicat să discuți cu un specialist înainte de a face efectiv acest pas, deoarece doar astfel vei ști care este tipul de țeava potrivit și tipul celorlalte materiale. Vei putea afla mai multe lucruri despre rezistențele mecanice ale acestor produse, dar și despre felul în care acestea se pot integra în decoruri interioare. 

Este important să știi că nu oricine apreciază folosirea acestor materiale pentru amenajări interioare, însă dacă privești cu atenție sursele de inspirație și aspectul final vei înțelege că de fapt aceste soluții sunt de viitor, sunt economice și simpliste și nu necesită eforturi prea mari la nivel de realizare. Din acest motiv merită să ai curajul să faci o schimbare în casa ta și de ce nu, să te dedici acestui proiect unic de amenajare, de tip DIY. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata