De cele mai mici piese poate depinde succesul unui proiect de construcții

9

Cele mai multe persoane sunt atente nu doar la costuri, ci și la nivelul de calitate atunci când selectează materiale pentru construcții. Pe piața românească sunt disponibile materiale tot mai variate, produse intern sau în afara țării, produse care se pot cumpăra din magazinele de bricolaj tip DIY sau din magazine specializate online. Cei ce trebuie să aleagă astfel de materiale trebuie să fie atenți însă și atunci când vine vorba de accesorii, de micile piese de care poate depinde succesul unui proiect de construcții.

Accesorii în funcție de materialul existent

Dibluri metalice și multe alte astfel de componente sunt disponibile inclusiv în variante premium. Se pot alege anumite tipuri de dibluri, în funcție de materialele de bază – beton fisurat, beton nefisurat, beton clasic, beton aerat, bloc beton uşor, zidărie cu goluri, zidărie solidă, lemn / OSB, perete de gips carton.

În funcție de tipul de proiect și de materialele de bază, poate fi nevoie spre exemplu de ancoră expandabilă premium pentru etanșare în beton, șurub special pentru montajul ferestrelor, diblu metalic pentru montarea șuruburilor în substraturi ușoare, ancoră metalică galvanizată cu șurub metric pentru fixări ușoare în gips-carton, diblu metalic pentru fixarea profilelor și a construcțiilor ușoare din oțel în substraturi solide, ancoră expandabilă cu filet interior etc.

Avantaje ale diblurilor metalice – produse de înaltă calitate disponibile în România

„Pentru fixări ușoare în diverse tipuri de substraturi se recomandă utilizarea șuruburilor și diblurilor metalice. Mai ales în situațiile în care este necesară asigurarea siguranței la incendii, anumite modele din categoria diblu metalic fiind testate în acest sens, cu rezistență demonstrată la foc”, se menționează pe balticinvest.ro. Cu experiență acumulată de aproape 20 de ani, compania Baltic Invest aduce pe piața construcțiilor din România produsele specializate de înaltă calitate ale brandului Rawlplug, alături de o gamă variată de fixări universale ale brandului Koelner.

Fiecare produs are caracteristici premium. De exemplu, un șurub special pentru montajul ferestrelor are cap înecat pentru instalarea eficientă a cadrelor de fereastră fără utilizarea diblurilor. Capul înecat permite instalarea la același nivel cu rama ferestrei, iar instalarea fără dilatare împiedică distrugerea ramei. Conform specificațiilor, diametrul mic al găurii forate și montarea șurubului fără curățarea găurii forate permit o fixare eficientă. De asemenea, deșurubarea ușoară a șurubului permite fixări temporare eficiente.

Chiar și cele mai mici piese sunt extrem de relevante într-un proiect, costul nu trebuie judecat astfel după dimensiuni și gramaje. Unele accesorii și componente au un cost mai ridicat de fabricare pentru că necesită procesuri complexe sau materiale speciale. În ansamblu, proiectul bine făcut include materiale și accesorii diverse, care împreună determină succesul general al lucrării.

Se spune că rezultatul unei lucrări ține de planul inițial și de toate alegerile făcute. Contează atât materialele (și cele mai mici accesorii), cât și resursele umane și echipamentele de lucru. Precizia maximă în lucru (obținută cu această sumă de factori extrem de relevanți) înseamnă eficiență, rapiditate în execuție, durabilitate. Toate acestea se pot obține chiar și în condiții avantajoase de preț, analizând cu atenție ofertele disponibile pe piață.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata