French Open a fost amânat pentru data de 30 mai, pe fondul crizei COVID-19

French Open din acest an a fost amânat cu o săptămână din cauza pandemiei COVID-19 și va începe pe 30 mai, a declarat joi Federația Franceză de Tenis (FFT).
Grand Slamul pe teren de argilă, care a fost amânat cu patru luni anul trecut și a avut loc în fața unei mulțimi limitate, va termina pe 13 iunie, cu două săptămâni înainte de startul așteptat de la Wimbledon.

Terenul de iarbă Grand Slam a declarat că nu își va schimba datele în urma deciziei French Open, pe care a susținut-o.

„Această decizie a fost discutată cu Consiliul de Grand Slam și, având în vedere circumstanțele excepționale, este pe deplin susținută de Australian Open, Wimbledon și US Open”, a spus Wimbledon într-un comunicat.

Amânarea înseamnă că evenimentele pe teren de iarbă programate să înceapă pe 7 iunie în s’Hertogenbosch (WTA și ATP), Stuttgart (ATP) și Nottingham (WTA) urmează să se confrunte cu cea de-a doua săptămână a terenului de argilă major.

Președintele FFT, Gilles Moreton, a declarat că a luat decizia după consultarea cu autoritățile publice, organele de conducere ale tenisului internațional și partenerii și radiodifuzorii săi.

S-a sperat că întârzierea îi va permite să întâmpine mai mulți fani pe teren decât anul trecut, când doar 1.000 au fost autorizați la Roland Garros în fiecare zi.

„Va oferi situației de sănătate mai mult timp pentru a se îmbunătăți și ar trebui să ne optimizeze șansele de a primi spectatori la Roland-Garros …”, a adăugat el.

„Pentru fani, jucători și atmosferă, prezența spectatorilor este vitală pentru turneul nostru, cel mai important eveniment sportiv internațional din primăvară.”

FFT a fost puternic criticat pentru că a amânat turneul de anul trecut până la sfârșitul lunii septembrie, fără a consulta tururile de elită pentru bărbați și femei, care de această dată au fost ținute la curent.

„Atât ATP, cât și WTA lucrează în consultare cu toate părțile afectate de amânare pentru a optimiza calendarul pentru jucători, turnee și fani, înainte și după Roland-Garros”, au declarat WTA și ATP într-o declarație comună. .

Franța a intrat sâmbăta trecută într-un al treilea blocaj la nivel național pentru a ține sub control răspândirea noului coronavirus, președintele Emmanuel Macron spunând că speră să „redeschidă” țara la mijlocul lunii mai.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata