În Bulgaria, 1000 persoane au protestat pentru că nu mai pot să fure!

Un protest inedit a avut loc miercuri (31 martie 2010) în oraşelul bulgar Biala Slatina (nord-vest). Aproape 1000 de cetăţeni au protestat din cauza închiderii unei fabrici din care… au furat ani la rând.

Disperaţi de furturile permanente şi criza financiară, proprietarii fabricii locale de construcţii de maşini au decis s-o închide. Când angajaţii au venit însă să scoată utilajele care au rămas, au fost întâmpinaţi de sute de romi din zonă care i-au alungat cu pietre.
‘De 20 de ani furăm fier de aici, iar ei vor să ne ia pâinea’, a spus unul dintre participanţii la protest, citat de ziarul sofiot Standart. Potrivit cotidianului protestatarii nu doar îşi exprimau nemulţumirea, ci fiecare dintre ei a luat câte ceva din fabrică. Protestul neobişnuit s-a încheiat abia după intervenţia poliţiei.

Directorul companiei ‘Romex car’, Petăr Proboiski a spus că decizia pentru închiderea fabricii a fost luată după ce pe 5 februarie au fost furate firele de curent electric. Conducerea fabricii a încercat să le înlocuiască cu noi, dar povestea s-a repetat de câteva ori. Proboiski afirmă că locuitorii din zonă fură în fiecare noapte din fabrică, ceea ce face imposibilă funcţionarea ei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata