Japonia: Furtuna de zăpadă provoacă un accident în lanț cu 130 de mașini

11

O uriașă furtună de zăpadă a afectat grav o autostradă din nordul Japoniei, provocând un accident in lanț cu 130 de mașini, ucigând o persoană și rănind alte 10 persoane.

Furtuna a acoperit o porțiune a autostrăzii Tohoku din prefectura Miyagi, în jurul prânzului (03:00 GMT), marți.

Aproximativ 200 de persoane au fost prinse în carambol, iar salvatorii sunt în prezent la fața locului, au spus oficialii.

Japonia a fost lovită de furtuni puternice de zăpadă în ultimele săptămâni, unele părți ale țării având dublu față de zăpada medie așteptată.
Autoritățile aplicaseră deja o limită de viteză de 50 km (31 mile) pe drum din cauza vizibilității.

La momentul incidentului, a existat o viteză maximă a vântului de aproximativ 100 km / h (62 mph), au spus oficialii meteo locali.

Cei care au fost implicați în carambol au primit apă potabilă și alimente și li s-au oferit pături pentru a se încălzi, relatează NHK News (în japoneză).
Zăpada a afectat o parte din rețeaua feroviară de mare viteză a Japoniei, cu o serie de servicii de tren din regiunea Tohoku anulate.

Potrivit presei locale, se așteaptă ca regiunea să înregistreze până la 40 cm (15 inci) de zăpadă în următoarele 24 de ore.

Țara s-a confruntat cu o cantitate mare de ninsoare în această iarnă.

Luna trecută, zăpada abundentă a lăsat peste 1.000 de vehicule blocate pe autostrada Kanetsu timp de două zile.

Vremea a fost atât de rea, încât a fost convocată o întâlnire de urgență, iar prim-ministrul țării, Yoshihide Suga, a avertizat populația să fie foarte precaută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata