Peste 120 de ţări vor semna, la 22 aprilie, acordul privind schimbările climatice

12

Mai mult de 120 de ţări au anunţat că vor semna la 22 aprilie, la New York, acordul privind schimbările climatice încheiat în decembrie la Paris, a declarat miercuri ministrul francez al mediului Ségolene Royal, preşedinte al conferinţei ONU pe această temă (COP21), informează agenţia France Presse.

„Am fixat un obiectiv de succes (…) o sută de semnături, iar acum am ajuns la peste 120 de semnături”, a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul conferinţei ONU privind clima de la Paris, din decembrie 2015, un număr de 195 de ţări s-au angajat să limiteze încălzirea globală până la două grade Celsius în raport cu epoca preindustrială, acesta fiind considerat un acord istoric.

Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie ratificat de cel puţin 55 părţi ale Convenţiei-cadru a ONU privind schimbările climatice, care reprezintă cel puţin 55% din volumul gazelor cu efect de seră la nivel mondial.

Startul pentru semnarea acordului se va da într-o ceremonie oficială care va avea loc la 22 aprilie, la sediul ONU din New York.

Conform ministrului francez al mediului, un număr record de semnături într-un orizont de timp scurt va permite ratificarea acordului.

China şi Statele Unite vor fi printre naţiunile semnatare ale Acordului de la Paris, a anunţat Casa Albă la sfârşitul lunii martie.

„India a anunţat semnarea acestuia. De asemenea, vom obţine angajamentul practic al tuturor ţărilor din Africa”, a declarat Ségolene Royal. Pentru 60 de ţări, acordul va fi semnat la nivel de şefi de stat, mai informează AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata